فعالان سازمانهای بشردوستانه بینالمللی در حرکتی اعتراضآمیز در لندن، تلاش کردند توجه جامعه را به بحران جهانی پناهجویان جلب کنند.
سازمانهای امدادرسان روز دوشنبه (29 شهریور)، با قرار دادن 2 هزار و 500 جلیقۀ نجات در محوطۀ مقابل پارلمان انگلیس، تلاش کردند شرایط دردناک پناهجویانی را که در دریا جان میدهند، یادآور شوند و دولتها را برای حل این بحران تحت فشار قرار دهند.
پناهجویان کودک و بزرگسال در مسیر حرکت خود از ترکیه به جزیرۀ سیوس (Chios) در یونان، این جلیقههای نجات را به تن کرده بودند.
فعالان عضو «کمیتۀ بینالمللی نجات» (IRC)، «صدای مهاجران» (Migrant Voice)، «بینش جهانی» (World Vision) و «پزشکان بدون مرز» (Médecins Sans Frontières) به طور مشترک این حرکت اعتراضآمیز را سازماندهی کردند.
سازمانهای کمکرسان این حرکت اعتراضآمیز را در لندن ترتیب دادند تا کشورهایی چون انگلیس و امریکا را به پذیرش و اسکان بیشتر پناهجویانی که بسیار آسیبپذیرتر از دیگران هستند، ترغیب کنند.
آنان همچنین بر اتخاذ «راهحلهای بادوامتر» در کشورهای مربوطه، از جمله سرمایهگذاری بیشتر در بخشهای بهداشت و درمان و آموزش، تأکید کردند.
سانج سریکانتان، مسئول سیاستگذاری و عمل در «کمیتۀ بینالمللی نجات»، ابراز امیدواری کرده است این حرکت توجه سران کشورهای جهان را به راهحلهای پایا و درازمدت معطوف کند.
آژانس امور پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) اعلام کرده است از ژانویۀ 2015 تا آگوست 2016 میلادی، نزدیک به 7 هزار نفر، هنگام تلاش برای رسیدن به اروپا، در دریا غرق و یا مفقود شدند.
این در حالی است که سران کشورهای جهان راهی نیویورک شدهاند تا در مجمع عمومی سازمان ملل به حل برخی مسائل بهویژه بحران جهانی پناهجویان بپردازند.
ترزا می، نخستوزیر انگلیس، نیز برای دفاع از عملکرد این کشور در برخورد با مهاجران و پناهجویان آماده میشود.
بر اساس بیانیۀ دولت انگلیس، انتظار میرود ترزا می، ضمن تأکید بر حق همۀ کشورها در کنترل مرزهای خود، از کشورهای جهان بخواهد تدابیری را برای کمک به پناهجویان، هنگام رسیدن آنان به اولین کشور امن، اتخاذ کنند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.