کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر از استرالیا خواسته است به بازداشت درازمدت پناهجویان در بازداشتگاههای کشورساحلی نائورو در اقیانوس آرام پایان دهد.
این درخواست درحالی مطرح شده است که گزارشهای متعدد حاکی است، با پناه جویانی که به این کشور ساحلی منتقل شدهاند، بدرفتاری میشود.
روزنامه انگلیسی «گاردین» روز جمعه گزارش داد، «چیترالِخا مِیسی»، کمیسیونرعالی جدید حقوق بشر سازمان ملل در منطقۀ اقیانوس آرام، با انتقاد از سیاست جنجالبرانگیز استرالیا مبنی بر بازداشت پناهجویان در مناطق ساحلی این کشور، ادامۀ بازداشت پناهجویان را در جزیرۀ نائورو،«غیرقابل دفاع، نقض قوانین و ...غیرضروری» دانسته است.
وی در مصاحبه با این روزنامه انگلیسی از دولت استرالیا خواست شهامت سیاسی از خود نشان داده و به بازداشت بدون محدودیت زنان، مردان و کودکان در نائورو پایان دهد.
نماینده کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در منطقۀ اقیانوس آرام با اشاره به ادامۀ گزارشها مبنی بر بدرفتاری، خودآزاری و تعرض جنسی در بازداشتگاه ساحلی نائورو، تاکید کرد این موضوع باید حل شود واگر ثابت می شد که این عده آواره هستند، باید این فرصت به آنها داده میشد که در استرالیا یا هر کشور دیگر اسکان داده شوند.
بر اساس این گزارش، گروه تحت امر میسی در آگوست 2016 بازرسی از بازداشتگاه نائورو را تکمیل کرد. میسی میگوید بر اساس مشاهدات اخیر این تیم، اوضاع در دو سال گذشته حتی وخیمتر شده است.
وی تاکید کرده است: «ما به کرّات درباره اوضاع بهداشت و درمان، وضعیت آموزشی و همچنین دسترسی به خدمات قضایی ابراز نگرانی کردهایم.»
وی افزود: «ما به ویژه درباره خشونت جنسی و آمار تجاوز علیه زنان و کودکان، میزان خودآزاری که درواقع از وخامت سلامت روانی افراد حکایت دارند، نگرانیم.»
وزیر مهاجرت استرالیا روز جمعه با بیاعتنایی به درخواست مردم این کشور برای تعطیلی بازداشتگاه پناهجویان گفت فرآیند نگهداری پناهجویان در بازداشتگاه نائورو دهها سال ادامه مییابد.
میسی همچنین تصریح کرد این دفتر درباره نظام دادرسی ویژه نوجوانان، امور مربوط به بومیان و همچنین خشونت مبتنی بر جنسیت در این جامعه نگران است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد هرچند بازداشتگاه نائورو در اکتبر 2015 به یک «مرکز باز» تغییر وضعیت داد، پناهجویان در این جزیره همچنان در فضایی «پلیسی و نظامی» به سر میبرند.
نماینده کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل همچنین از استرالیا خواست در تقویت چارچوب حقوق بشر در کشورهای همجوار در اقیانوس آرام، نقشی گستردهتر ایفا کند.
استرالیا از سال 2012 پناهجویانی را که قصد دارند با قایق به این کشور برسند، در مناطق ساحلی اقیانوس آرام همچون نائورو و مانوس پاپوآ گینهنو اسکان میدهد.
دادگاه عالی استرالیا در ماه فوریه 2016 به دولت این کشور مجوز داد پناهجویانی را که با قایق و بدون مجوز وارد آبهای استرالیا میشوند، بازداشت کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.