یک زن جوان ایزدی که مدتی پیش از بردگی جنسیِ داعش گریخته بود، به عنوان سفیر حسننیت سازمان ملل در امور حفظ کرامت بازماندگان قاچاق انسان انتخاب شده است.
داستان وحشتناک نادیا مُراد باسی طه، زن 23 ساله عراقی، از 12 مرداد 1393 آغاز شد. تروریستها با حمله به روستای محل سکونت نادیا واقع در نزدیکی شهر سنجار، صدها مرد، از جمله شش برادر او، را کشتند و شماری از زنان روستا را ربودند.
تروریستهای سپس او را به موصل، پایتخت خودخواندۀ داعش در عراق، منتقل و در آنجا به این زن 23 ساله تجاوز کردند.
نادیا که بعد از حدود سه ماه اسارت و بردگی جنسی موفق شد فرار کند، در طول این مدت بارها میان تروریستها خرید و فروش شده است.
این دختر ایزدی بعد از فرار از چنگال داعش به شهر اشتوتگارت در آلمان رفت و در آنجا تحت مداوا قرار گرفت؛ وی سپس به امریکا رفت تا برای آگاه کردن افکار عمومی دربارۀ جنایتهای داعش علیه زنان ایزدی و حمایت از پایان یافتن قاچاق انسان فعالیت کند.
دولت عراق اوایل سال جاری میلادی نادیا را به خاطر فعالیتهایش به عنوان نامزد جایزۀ صلح نوبل 2016 معرفی کرد؛ نهاد مبارزه با مواد مخدر و جنایت سازمان ملل جمعه (26 شهریور) نادیا را به سمت سفیر حسننیت در امور حفظ کرامت بازماندگان قاچاق انسان برگزید.
یوری فدوتوف، رئیس این نهاد سازمان ملل، گفت: «انتخاب نادیا به سمت سفیر حسننیت سازمان ملل فرصتی منحصر بفرد را رقم زده تا از دیگران بخواهیم در مبارزه با قاچاق انسان به ما ملحق شوند.»
سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد: «این اولین بار است که بازماندۀ فجایع این چنینی به این موقعیت نائل میشود.»
نادیا در مقر سازمان ملل گفت تروریستهای به هر شکلی که میخواستند از او سوء استفاده میکردند.
این زن ایزدی 23 ساله افزود: «من در آنجا تنها نبودم اما شاید خوش شانس بودم که توانستم راهی برای فرار پیدا کنم، بسیاری نتوانستهاند از دست داعش فرار کنند.»
وی همچنین خواستار آزادی سه هزار و 200 زن و دختر ایزدی شد که در حال حاضر به عنوان بردۀ جنسی در دست داعش اسیر هستند.
تروریستهای داعش در حمله به سنجار هزاران ایزدی را قتل عام کرده و به بردگی گرفتند؛ سازمان ملل اعلام کرد در این حمله حدود پنج هزار مرد ایزدی کشته شدند و هزاران نفر دیگر، که بیشترشان زن و کودک بودند، به اسارت گرفته شدند.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل ماه گذشته متذکر شد تروریستهای داعش همچنان به نسلکشی و انجام دیگر جنایات علیه اقلیت ایزدی در عراق ادامه میدهند.
گروه تروریستی داعش در اواخر بهار 1393 با پیشروی در عراق، کنترل بخشهایی از شمال و غرب این کشور را بدست گرفت. عناصر این گروه تکفیری علیه تمامی اقلیتهای قومی و مذهبی در عراق از جمله شیعیان، اهل سنت، کردها و مسیحیان جنایات فجیعی مرتکب شدهاند.
نیروهای عراقی در یک سال گذشته موفق شدند به طور چشمگیری تروریستهای داعش را به عقب رانده و کنترل شهرهای مهمی نظیر بیجی، تکریت، رمادی و فلوجه را از تکفیریها پس بگیرند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.