News   /   اروپا

مردمِ ترکیه خواستار پایانِ روند پیوستن به اتحادیۀ اروپا

مولود چاوش‌اوغلو ، وزیر خارجۀ ترکیه (عکس از خبرگزاری فرانسه)

وزیر خارجۀ ترکیه می‌گوید مردم کشورش به دولت فشار می‌آورند تا به مذاکراتِ پیوستن به اتحادیۀ اروپا پایان دهد.

مولود چاوش‌اوغلو در یک نشست امنیت منطقه‌ای در اسلوونی گفت، مردم ترکیه به دلیل اِعمال استانداردهای دوگانه توسط اتحادیۀ اروپا پس از کودتای نافرجامِ این کشور، وحشت‌زده شده‌اند.

وی افزود: «مردم ترکیه شاهد استانداردهای دوگانه هستند. ما برای پایان دادن به فرآیند پیوستن به اتحادیۀ اروپا به شدت تحت فشار هستیم.»

چاوش‌اوغلو گفت، اتحادیۀ اروپا از همسایگان خود انتقاد می‌کند اما انتقاداتی که به خود وارد است را نمی‌پذیرد. وی افزود مردم ترکیه پس از کودتای نافرجام جولای به دلیل عدم حمایت این اتحادیه از ترکیه بسیار مأیوس شده‌اند.

پس از کودتای نافرجامِ بخشی از نظامیانِ ترکیه در تاریخ 26 تیر، روابط آنکارا با متحدان غربی‌اش دچار تنش شد. مقام‌های اروپایی در ماه گذشته به انتقاد از سیاست سخت‌گیرانۀ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، پرداخته‌اند که موج گسترده‌ای از دستگیری‌ و برکناری در کشور به راه انداخته است. در مقابل، آنکارا رهبران غربی را متهم می‌کند که به جای توجه به تهدیدِ موجود علیه دولت ترکیه، نگران حقوق کودتاچیان هستند.

پس از کودتای نافرجام، مردم ترکیه با برگزاری اجتماعاتی خواستار اعدام عاملان این کودتا شدند. این در حالی است که ترکیه از سال 2004 در تلاش برای عضویت در اتحادیۀ اروپا، حکم اعدام در این کشور را غیرقانونی اعلام کرده است.

پیش‌تر نیز چاوش‌اوغلو با تهدید اروپا گفته بود اتحادیۀ اروپا باید در ماه اکتبر امتیازِ سفر بدونِ روادید شهروندان تُرک به کشورهای اروپایی را به آنکارا اعطا کند، در غیر این صورت توافق بر سر پناهجویان لغو می‌شود.

ترکیه برای پیوستن به اتحادیۀ اروپا مسیری دشوار در پیش دارد (عکس از رویترز)

براساس توافقی که چند ماه پیش بین مقام‌های آنکارا و اتحادیۀ اروپا حاصل شد، ترکیه در ازای ممانعت از ورود پناهجویان به قارۀ اروپا، امتیازاتی مانند پیشبرد مذاکرات برای پیوستن این کشور به اتحادیۀ اروپا و سفر بدون روادید شهروندانش به اروپا را دریافت می‎کرد، اما مقام‌های اروپایی تاکنون این امتیازات را به دلیل آن‌چه نقض حقوق شهروندی و سرکوب‌گری در ترکیه دانسته‌‎اند، از آنکارا دریغ کرده‌اند.

آنکارا پیش از این با تعیین ضرب‌الاجل، به 28 کشورعضو اتحادیۀ اروپا مهلت داده بود تا پایان ماه ژوئن (11 تیر) شهروندان ترکیه را از روادید معاف کنند. ترکیه معتقد است اروپا به تعهدات خود بر اساس توافق صورت‌گرفته عمل نمی‌کند.

ترکیه بر اساس توافقی که با اتحادیۀ اروپا امضا کرده است، باید 72 شرط را محقق کند تا عضویت در شنگن به شهروندان این کشور اعطا شود. مقام‌های اروپایی اواسط ماه ژوئیه (اواخر تیر) اعلام کردند 67 شرط تاکنون محقق شده است.

سران آنکارا و بروکسل در سال 1963 برای نخستین بار توافقنامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن ترکیه در آینده به عضویت اتحادیۀ اروپا درخواهد آمد.

ترکیه پس از درخواست دادن برای عضویت در سال 1987، از سال 2005 مذاکرات با اتحادیۀ اروپا را آغاز کرد، اما عضویتش در این بلوک به دلیل مشکلات متعدد میسر نشده است و تا کنون تنها یک فصل از 35 فصلِ مذاکرات به نتیجه رسیده‌ است.

تعدادی از مقام‌های انگلیس چندی پیش اعلام کردند ترکیه برای عضویت در اتحادیۀ اروپا شانسی ندارد و این مسأله خشم مقام‌های آنکارا را برانگیخت.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku