جلب حمایت غرب؛ کاری دشوار برای اوکراین

پِترو پُروشِنکو، رئیس‌جمهور اوکراین، در حال سخنرانی در پارلمان این کشور (16 شهریور 1395 - عکس از خبرگزاری فرانسه)

پِترو پُروشِنکو، رئیس‌جمهور اوکراین، می‌گوید در شرایط کنونی جلب حمایت غرب جهت مقابله با روسیه برای کشورش کاری دشوار است.

وی که سه‌شنبه در پارلمان این کشور سخنرانی می‌کرد، گفت: «اوکراین در مبارزه با تهاجم روسیه همچنان به حمایت شدید بین‌المللی احتیاج دارد.»

پُروشِنکو افزود: «بنا به عوامل متعدد، تضمین دریافت این حمایت از سوی غرب روز به روز برای دیپلمات‌های ما دشوارتر می‌شود.»

وی همچنین گفت، قدرت داخلی اروپا به وسیلۀ مسائل خارجی از جمله بحران پناهجویان و حملات تروریستی مورد آزمایش قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور اوکراین هشدار داد که احتمال دارد در انتخابات سال 2017 گروه‌های سیاسی‌ای به قدرت برسند که حاضر به مصالحه با روسیه و کشف راه‌حل‌های معتدل‌تری برای حل بحران اوکراین هستند.

پُروشِنکو گفت: «اروپا همواره صدای واحدی دارد اما کشورهایی هم هستند که در آنها زمزمۀ طرفداری از روسیه شنیده می‌شود.»

پِترو پُروشِنکو، رئیس‌جمهور اوکراین، در پارلمان این کشور (16 شهریور 1395 - عکس از خبرگزاری فرانسه)

این اظهارات از سوی رئیس‌جمهور اوکراین در حالی مطرح می‌شوند که کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا درخصوص تحمیل تحریم‌های اقتصادی بر روسیه در آینده به دلیل آنچه مداخله در بحران اوکراین نامیده می‌شود، با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

بسیاری از سیاستمداران اروپایی معتقدند این تحریم‌ها تأثیری منفی بر قارۀ اروپا نیز دارند.

تنش میان مسکو و کی‌یف در هفته‌های اخیر، بعد از آن که سرویس امنیتی فدرال روسیه از دفع تجاوز ارتش اوکراین به کریمه خبر داد، افزایش یافته است.

سرویس امنیتی فدرال روسیه 20 مرداد 1395 اعلام کرد تجاوز نیروهای مسلح اوکراین به کریمه را که هدف آن انهدام زیرساخت‌های حیاتی این منطقه بود، خنثی کرده است.

بر اساس این بیانیه، در این حمله یک سرباز و یک مأمور سرویس امنیتی فدرال روسیه کشته شدند.

پُروشِنکو سه‌شنبه گفت، اوکراین در حال حاضر نسبت به سالِ گذشته از امنیت بیشتری برخوردار است، این در حالی است که احتمال وقوع یک «حملۀ تمام‌عیار» از سوی روسیه نیز وجود دارد.

شبه‌جزیرۀ کریمه در دریای سیاه در پی بحران در اوکراین و برگزاری همه‌پرسی در سال 2014، با اکثریت آراء اعلام استقلال کرد و سپس به روسیه ملحق شد. در پی برگزاری این همه‌پرسی، روابط روسیه با کشورهای غربی تیره شد.

با ادامۀ بحران در اوکراین، امریکا و متحدان اروپاییِ آن مسکو را به بی‌ثبات کردن این کشور متهم و تحریم‌هایی را علیه چهره‌های شاخص روس و طرفدار روسیه اعمال کرده‌اند، در حالی که مسکو دخالت در بحران اوکراین را به شدت رد کرده است.

در همین حال، استان‌های دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین با آغاز عملیات‌ نظامی کی‌یف در آوریل 2014 (اردیبهشت 1393) که با هدف سرکوب اعتراضات طرفداران مسکو در این منطقه صورت گرفت، صحنۀ درگیری‌های شدید بین نیروهای طرفدار روسیه و ارتش اوکراین بودند.

طبق گزارش سازمان ملل، این درگیری‌ها تا‎کنون به کشته شدن حدود 9 هزار و 500 نفر و مجروح شدن 21 هزار تن انجامیده است. با وجود انجام اقداماتی برای برقراری آتش‌بس، درگیری‌های پراکنده همچنان ادامه دارد.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku