منابع تُرک میگویند وزیر خارجۀ امریکا در تماس با همتای تُرک خود از بازگشت مبارزان کُردِ گروه یگانهای مدافع خلق سوریه (وای.پی.جی) به شرق رود فرات خبر داده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در وزارت امور خارجۀ ترکیه نوشت جان کری، وزیر خارجۀ امریکا، صبح روز پنجشنبه (4 شهریور) با مولود چاووشاغلو، همتای تُرک خود، تماس تلفنی برقرار کرده است.
به گفتۀ این منابع، کری در این مکالمه گفته است که نیروهای کُردِ تحت حمایت امریکا در حال عقبنشینی به سمت شرق رود فرات هستند.
براساس این گزارش، وزرای خارجۀ امریکا و ترکیه همچنین بر تداوم همکاری میان واشنگتن و آنکارا در مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه تأکید کردند.
کری در حالی از عقبنشینیِ کُردها خبر داده است که گروه موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه از پیشروی 8 کیلومتریِ شبهنظامیانِ کُردِ مخالفِ آنکارا به سمت مناطق شمالیِ سوریه خبر داده است.
براساس گزارش این گروه دیدهبان که در لندن مستقر است، پیکارجویانِ کُردِ حزب اتحاد دموکراتیک کردستان (پی.وای.دی) از سوی شهر منبج در استان حلب به سمت شهر جرابلس پیش رفتند.
در این گزارش آمده است که نیروهای کُرد در حال حاضر کنترل هفت روستا را در 20 کیلومتریِ شمال شرقِ شهر منبج به دست گرفتهاند.
این گزارش میافزاید مبارزان کُرد با شبهنظامیان گروه معارضِ دولت سوریه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» که از مرز ترکیه و با پشتیبانیِ ائتلافِ تحت امر امریکا وارد شهر جرابلس شدند، مبارزه میکنند.
وزیر امور خارجۀ ترکیه روز چهارشنبه با هشدار به نیروهای کُردِ داخل سوریه اعلام کرد در صورتی که به شرق رود فرات برنگردند، ترکیه اقدامات لازم را برای مقابله با آنها صورت خواهد داد.
جو بایدن، معاون رئیس جمهور امریکا، نیز که روز چهارشنبه به آنکارا سفر کرده بود، در دیدار با نخست وزیر ترکیه بنعلی ییلدریم دربارۀ حضور شبهنظامیان کُرد در مناطق شمالی سوریه و ادامۀ حمایت واشنگتن از آنان گفت، امریکا به نیروهای کُرد در سوریه گفته است که از غرب رودخانه فرات عبور نکنند.
نقش مبارزان کُردِ گروه وای.پی.جی در نبردِ سوریه از موضوعات مورد اختلاف میان ترکیه و امریکا به عنوان دو عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
واشنگتن این گروه را نیرویی مهم برای مبارزه با گروه تروریستی داعش تلقی میکند، اما ترکیه معتقد است که این گروه شاخهای از پیکارجویانِ جداییطلبِ حزب کارگرانِ کردستان (پ.ک.ک) است که طی ماههای اخیر مسئول چندین بمبگذاری و حمله علیه نیروهای امنیتی در ترکیه بودهاند.
نیروهای ویژۀ ترکیه با همراهیِ تانکهای ارتشِ این کشور با پشتیبانیِ جنگندههای ائتلاف تحتِ امرِ امریکا روز چهارشنبه عملیاتی را برای پاکسازیِ مناطق مرزی از آنچه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور، «تروریستهای داعش و پیکارجویان کُردِ حزب اتحاد دموکراتیک کردستان (پی.وای.دی)» میداند، آغاز کرد.
ترکیه همچنین با پشتیبانیِ شبهنظامیانِ گروه موسوم به «ارتشِ آزاد سوریه» که از گروههای معارض دولت سوریه است، آنها را به سمت شهر جرابلس در شمال کشور سوریه گسیل داشت.
دمشق روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای مداخلۀ نظامیِ ترکیه را در سوریه محکوم کرد و آن را نقض آشکارِ حاکمیتِ سوریه دانست. وزارت امور خارجۀ سوریه اعلام کرد هدف ترکیه مبارزه با گروه تروریستی داعش نیست، بلکه آنکارا میخواهد گروههای تروریستیِ دیگر را جایگزین داعش در این کشور کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.