رابطه تغذیه مادران باردار وبیش فعالی کودکان

این پژوهش را محققان دانشگاه کینگز لندن و دانشگاه بریستول انجام داده‌اند.

تحقیقات جدید حاکی از آن است که مصرف بالای مواد قندی و چربی مادران باردار می تواند دی ان ای کودکان را تغییر داده و مشکلات رفتاری در آن‌ها را موجب شود.

بنابر نتایج این تحقیق، مصرف بالای چربی و مواد قندی در دوران بارداری می‌تواند موجب بیش فعالی در کودکان و همچنین بروز مشکلات رفتاری در سال‌های اولیه زندگی آن‌ها شود.

نتایج این پژوهش که محققان دانشگاه کینگز لندن و دانشگاه بریستول انجام داده‌اند، نشان می دهد تغذیه ناسالم زنان باردار موجب تغییر دی ان ای کودک شده و ممکن است به تغییراتی در مغز و سپس به اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی(ADHD) بیانجامد.

نتایج این تحقیق که روز گذشته (27 مرداد) در ژورنال روانپزشکی و روانشناسی کودک منتشر شد، چگونگی تاثیر روند تغذیه مادر بر تغییر ژن IGF2 مورد بررسی قرار گرفته است.

این ژن در تنظیم رشد و تکوین در دوره جنینی و تحولات در مخچه و هیپوکمپوس (قسمتی از ماده خاکستری و یکی از ساختارهای طبیعی مغز انسان) تاثیر گذار است.

تغذیه ناسالم زنان باردار می تواند موجب تغییر دی ان ای کودک شود و به مشکلاتی چون بیش فعالی بیانجامد.

نتایج این پژوهش نشان داد میزان بالای مصرف مواد قندی و چربی در مادران باردار تغییرات بیشتری را در IGF2 موجب  می شود.

در پی این تحقیق دو دسته از کودکان مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد موارد مشکلات رفتاری مانند دروغگویی و پرخاشگری در کودکان 7 تا 13 ساله‌ای که مادرانشان در دوران بارداری میزان چربی و قند بیشتری مصرف کرده بودند، بیشتر بوده است.

در همین حال دکتر ادوارد بارکر از بخش روانشناسی دانشگاه کینگز لندن تاکید کرد والدین کودکانی با اختلال کم توجهی- بیش فعالی نباید خود را به خاطر این مشکل مورد سرزنش قرار دهد چون این تنها یک عامل است و البته عاملی موثر!

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku