یک تحلیلگر سیاسی از ایرلند شمالی بر این باور است که عربستان سعودی در جنگ یمن مستأصل شده، طاقتش را از دست داده و به همین دلیل حملاتش را تشدید کرده است.
پرس تیوی مصاحبهای با صائب شعث، نویسنده و کارشناس مسائل خاورمیانه از بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی در مورد علت حملات هواییِ بیامان عربستان سعودی به یمن انجام داده است.
برگردان فارسی این مصاحبه را در زیر بخوانید:
پرس تیوی: عربستان سعودی نه تنها حملات خود در یمن را متوقف نکرده بلکه از هفته گذشته حملات خود را افزایش داده است که مرگ و ویرانی بیشتری به دنبال داشته است. لطفاً در این خصوص توضیح بیشتری بدهید.
شعث: رژیم سعودی به وضوح در حال نادیده گرفتن تمام درخواستها مبنی بر انجام تعهداتش تحت قوانین بین المللی بشردوستانه است. آنها (مقامات عربستان) باید با توجه به قوانین بینالمللی تمام اقدامات لازم را برای محافظت از مردم یمن و زیرساختهای غیرنظامی (این کشور) انجام دهند. نه، سعودیها به چنین درخواستهایی به هیچ وجه اعتناء نمیکنند. آنها در واقع خلاف آن را انجام میدهند.
همانطور که اشاره کردید حمله اخیر (عربستان) به بیمارستان، کشتار و قتل غیر نظامیان، (و) کودکان و هدف قرار دادن آنچه از زیرساختهای یمن باقی مانده و (همچنین) نادیده گرفتن هر گونه اظهار بین المللی به دلیل آن است که آنها از حمایت و مشارکت ایالات متحده امریکا در جنگ برخوردارند.
پس از شکست مذاکرات صلح میان گروههای یمنی و نمایندگان دولت مستعفی یمن با میانجیگری سازمان ملل متحد در کویت، عربستان سعودی در حال تشدید حملات خود علیه یمنیهاست. هیأت مورد حمایت سعودی ها که هیأت هادی است، با تمام قدرتی که از طریق پشتیبانی حملات نظامی سعودیها به آنها داده شده بود، نتوانستند هیچ یک از شروط خود را بر حوثیها و سایر احزاب سیاسی یمن تحمیل کنند و امتیاز سیاسی بدست آورند.
آنها (مذاکرات) را ترک کردند و گفتگوها در 6 اوت (16 مرداد) به حالت تعلیق در آمد. این یکی از نکاتی است که باعث خشم بیشتر سعودیها شد و آنها را رو در روی شکست سیاسی و نظامی خود در یمن قرار داد.
برگزاری جلسه مجلس یمن که چند روز پیش در صنعا صورت گرفت به وضوح به آنها نشان داد که این پارلمانِ منتخب است و به شورای عالی سیاسی که به تازگی برای اداره یمن توسط حوثیها و (علی عبدالله) صالح تشکیل شده مشروعیت بخشید.
این مجلس از آنجاییکه منتخب مردم است، بدیهی است که در یمن مشروعیت کامل دارد و میتواند مشروعیت ادعا شده از جانب هادی را باطل کند. حتی میتواند توافقی را که به توافق خلیج (فارس) موسوم است، لغو کند؛ (توافقی که با) میانجیگری سعودیها صورت گرفت و هادی را پس از استعفای علی (عبدالله) صالح در برابر انقلاب در یمن به قدرت رساند.
پس، این حرکت سیاسی سریع نشان میدهد حوثیها و حزب انقلابی در یمن در حال تحکیم اراده سیاسی خود را در سراسر یمن در آیندهای نزدیک هستند و آنها میتوانند از این ابزار سیاسی برای اداره امور یمن استفاده کنند.
مسئله دیگر این است که حوثی ها به خوبی قدرت سیاسی خود را افزایش دادند و به استانهای نجران و جیزان در خاک عربستان حمله کردند.
آنها سعودیها را دستکم از طریق مذاکره رو در رو مجبور خواهند کرد تا تجاوز و جنگ در یمن را متوقف کنند.
پس، به همین دلیل است که سعودیها صبر و طاقتشان را از دست داده اند و می خواهند با حمله به تمام نقاط دریمن، این کشور را به آشوب بکشند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.