علیرغم اینکه بیشتر کشورهای اسلامی با رژیم تل آویو رابطه دیپلماتیک ندارند، برخی آمارها از افزایش شمار اسرائیلیهایی که به عربستان و دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و مصر سفر کردهاند حکایت دارد.
سازمان مرکزی آمار رژیم اسرائیل (CBS) اوایل هفته جاری اعلام کرد حدود 234 هزار و 600 اسرائیلی بین ماههای ژانویه و جولای به عربستان و سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس سفر کردهاند.
آمار سی بی اس از افزایش 9.3 درصدی این ارقام نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته حکایت دارد.
این آمار همچنین نشان میدهد حدود 99 هزار و 200 اسرائیلی در همین بازه زمانی به مصر سفر کردهاند از یک افزایش قابل توجه 44.9 درصدی در مقایسه با این دوره هفت ماهه در سال 2015 میلادی حکایت دارد.
این آمار در حالی منتشر می شوند که یک هیات سعودی به ریاست انور عشقی، ژنرال سابق ارتش عربستان سعودی ماه گذشته میلادی به اسرائیل سفر کرد.
عشقی که در حال حاضر رئیس مؤسسه مطالعات راهبردی عربستان سعودی است در این سفر با «دور گل»، مدیر کل وزارت خارجه اسرائیل، و یوآو موردخای، هماهنگ کننده فعالیت های رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغال شده فلسطین، دیدار و گفت و گو کرد.
مایکل ملکویر وزیر سابق امور اجتماعی رژیم صهیونیستی پس از دیدار با این هیات گفته بود: عادی سازی روابط بین تلاویو و عربستان در آینده نزدیک محقق می شود و اسراییلی ها دراینده بسیار نزدیک خواهند توانست به عربستان سفر کنند.
روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» این سفر را بسیار «غیرعادی» دانست و نوشت سفر عشقی و همراهانش بدون اجازه و موافقت رژیم حاکم آل سعود بعید به نظر می رسد.
عشقی در ماه آوریل در مصاحبه با شبکه خبری عرب زبان الجزیره قطر، گفت ریاض در صورت موافقت اسرائیل با طرح به اصطلاح صلح عرب و عقب نشینی از اراضی اشغال شده فلسطین، در تل آویو سفارت باز خواهد کرد.
پیشنهاد گشایش سفارت از سوی عربستان سعودی که در سال 2002 انتشار یافت، از اعلام آمادگی برای عادی سازی روابط میان 22 کشور عربی با اسرائیل در ازای عقب نشینی تل آویو از کرانه اشغال شده باختری حکایت دارد.
وی همچنین گفت بود سعودیها به «منزوی شدن اسرائیل در منطقه» علاقهای ندارند.
عربستان سعودی و اسرائیل هیچ روابط رسمی ندارند و رژیم آل سعود سفر شهروندان خود را به اسرائیل ممنوع کرده است، هر چند گزارشهای بسیاری درباره افزایش تعامل میان دو طرف در زمان حاکمان جدید سعودی منتشر شده است.
روزنامه اسرائیلی «اروتز شوا» (Arutz Sheva) در ماه می گزارش داد عربستان سعودی و برخی از متحدان منطقه ای آن از جمله اردن و مصر از کانالهای مختلف همچون نخست وزیر انگلیس و تونی بلر، نماینده سابق کمیته چهارجانبه خاورمیانه با رژیم اسرائیل در تماس بوده اند.
بر اساس این گزارش، آنها از تل آویو خواسته اند مذاکرات به اصطلاح صلح خاورمیانه را تحت شرایط جدید از جمله تغییر در طرح پیشنهادشده عربستان سعودی از سر گیرد.
در ماه جولای، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از بهبودی روابط با مصر و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور ، که در سال 2013 در قالب یک کودتای نظامی محمد مرسی اولین رئیس جمهور منتخب مصر را کنار زده است، استقبال می کند.
نتانیاهو همچنین از پیمان صلح میان اسرائیل و مصردر سال 1979 میلادی که اولین پیمان صلح میان یک کشور عربی و اسرائیل در آن زمان بود، استقبال کرد و آن را «بیانگر ثبات و امنیت» در منطقه دانست.
روابط میان قاهره و تل آویو از زمان به قدرت رسیدن السیسی در سال 2014 میلادی افزایش یافته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.