فلسطینیان شرط تغییر برنامه درسی مدارس فلسطینی در بیت المقدس شرقی به برنامه درسی اسرائیل برای دریافت کمک مالی از این رژیم را رد کردند.
وزارت امور و میراث بیت المقدس وعده داده بود 20 میلیون شِکِل (5.2 میلیون دلار) برای تعدادی از مدارس در بیت المقدس شرقی که تقریباً فلسطینی نشین است اختصاص دهد به شرطی که آنها تحت برنامه درسی اسرائیل آموزش دهند.
بیشتر مدارس در بیت المقدس شرقی بر اساس برنامه درسی فلسطین آموزش میدهند و فارغ التحصیلان نیز در امتحان کنکور تشکیلات خودگردان فلسطین شرکت میکنند اما در سالهای اخیر به بسیاری مدارس پیشنهاد شده برای دریافت کمک مالی اسرائیل برنامه درسی این رژیم را دنبال کنند.
تحصیل با برنامه اسرائیلی به دانش آموزان فلسطینی اجازه میدهد که در آزمون کنکور اسرائیل شرکت و در کالجها و دانشگاههای اسرائیل مشغول به تحصیل شوند.
مطالعات حاکی است برخی والدین فلسطینی در بیت المقدس شرقی به دلیل نگرانی از چشم انداز آموزشی و اشتغال فرزندانشان به مدارس تحت برنامه اسرائیلی روی آوردهاند.
در مناطق فلسطینی نشین بیت المقدس شرقی حدود 180 مدرسه دولتی یا خصوصی وجود دارد که از وزارت آموزش و پرورش اسرائیل کمک مالی دریافت میکنند.
سال گذشته تنها 10 مدرسه از آنها کلاسهای خود را در چارچوب امتحان کنکور اسرائیل ارائه کردند اما این تعداد در سال جاری میلادی به 14 مدرسه افزایش یافته است.
به طور کلی تنها 3 درصد از دانش آموزان فلسطینی تحت برنامه اسرائیلی تحصیل میکنند اما چیزی که نگران کننده است اینکه این تعداد رو به افزایش است.
اسرائیل از حدود یکسال پیش در چارچوب برنامهای منسجم مدارسی که تحت برنامه درسی اسرائیلی فعالیت میکنند را در اولویت قرار داده و قصد دارد این برنامه را در مناطق فلسطینینشین گسترش دهد.
اسرائیل برای جذب بیشتر دانش آموزان فلسطینی بودجهای را به منظور افزایش امکانات مدارس تحت برنامه اسرائیلی از جمله اتاق رایانه و امکانات ورزشی اختصاص داده است.
گفتنی است یاد گرفتن و مهارت در زبان عبری یکی از شروط لازم برای شرکت در کنکور اسرائیل و موفقیت در آن است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.