«چهل الاغ برای فروش» این تیتر یک آگهی تبلیغاتی در یک روزنامه فلسطینی است اما چیزی که این آگهی را غیرعادی کرده این است که ارتش اسرائیل این آگهی را داده است.
بنا بر این آگهی که به زبان عربی چاپ شده، در صورتی که صاحبان الاغها پیدا نشوند این حیوانات به حراج گذاشته میشوند و اگر صاحبانشان پیدا شوند و ادعای تصاحب آنها را بکنند، باید هزینه زیادی را به عنوان جریمه به ارتش اسرائیل بپردازند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، عارف درغمه، رئیس شورایی متشکل از 26 دهکده در منطقه دره الماله گفت فلسطینیان مجبور به پرداخت جریمه تا 2000 شِکِل (526 دلاری) برای هر الاغ هستند.
وی افزود دریافت جریمه از سوی اسرائیلیها مسئله جدیدی نیست اما فروش یکجای 40 رأس الاغ غیرعادی و کم سابقه به نظر میرسد.
مصادره دامها و احشام فلسطینیان
فلسطینیها می گویند که ارتش اسرائیل دامها و احشام آنها را در دره اردن در کرانه غربی رود اردن مصادره میکند و به خود فلسطینیها می فروشد اما مقامات اسرائیل مدعی هستند این احشام و حیوانات اهلیِ سرگردان را برای تأمین امنیت عمومی به ویژه کاهش تصادفات جادهای جمعآوری میکند.
فلسطینیها بر این باورند که اسرائیل با سیاست مصادره اموال و تخریب داراییهای آنها میکوشد فلسطینیان را از دره اردن که در امتداد مرز با این کشور قرار دارد مجبور به کوچ کند.
این دره دارای منابع ارزشمند آب و زمینهای کشاورزی است اما اسرائیل به آن به عنوان منطقهای راهبردی مینگرد که از نظر نظامی ارزشی حیاتی برای این رژیم دارد.
یگانی از وزارت امور نظامی اسرائیل موسوم به «کوگات» که هماهنگی فعالیت اسرائیلیها در کرانه غربی و نوار غزه را بر عهده دارد اعلام کرده است حیواناتِ سرگردان و بدون هیچ نظارتی، تهدیدی عمومی محسوب میشوند.
کوگات افزود جریمه وضع شده برای این حیوانات برای تأمین هزینههای به دام انداختن و مراقبتهای بعدی از احشام و دامها است.
سلیمان بشارت، دامدار فلسطینی میگوید پیشتر نیروهای اسرائیلی بزش را از آغلش دزدیدهاند و نزد خود نگاه داشتهاند.
وی نیز همچون درغمه معتقد است هدفی راهبردی در پشت این اقدامات اسرائیل وجود دارد.
به گفته بشارت، «اسرائیلیها با مصادره حیوانات و تجهیزات کشاورزی و تخریب خانهها، آغلهای حیوانات و دیگر سازهها بر فلسطینیان فشار میآورند تا دره اردن را ترک کنند.»
گفتنی است این دره یک سوم کرانه غربی رود اردن را در بر گرفته است.
این دامدار فلسطینی افزود هر کسی که کنترل این دره را در دست بگیرد، کنترل مرز اردن را نیز در دست دارد و به آب و زمینهای کشاورزی دسترسی پیدا میکند که برای فلسطینیانِ محلی که از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش میکنند، منابع حیاتی محسوب میشوند.
اسرائیل در مناطقی که فلسطینیان دامهای خود را به چرا میبرند علامتهای هشدار به زبانهای عبری، عربی و انگلیسی نصب کردهاند که بر روی یکی از آنها نوشته شده است: «منطقه شلیک، ورود ممنوع».
زندگی 6200 فلسطینی در منطقه اشغالی نظامی
بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، ارتش اسرائیل 18 درصد از اراضی کرانه باختری را به منطقه تمرین نظامی تبدیل کرده است؛ با وجود این، هنوز هم 6200 فلسطینی در این منطقه زندگی میکنند.
یوسف، دامدار فلسطینی میگوید، ارتش اسرائیل به خود اجازه می دهد هر زمان که لازم میداند به سوی فلسطینیان شلیک و دامهای آنها را مصادره کند.
وی افزود سربازان اسرائیل دامها را بار کامیون میکنند و میگویند که «ما در یک منطقه بسته نظامی» قرار داریم.
یوسف گفت در گذشته دهها رأس از دامهای خود را به دلیل مصادره یا تلف شدن به دلیل عدم دسترسی به آب از دست داده است.
مبارزه برای آب
بنا بر اعلام سازمان ملل، در فاصله کوتاهی از ساحل رودخانه اردن، اکثریت قریب به اتفاق فلسطینیان ساکن در منطقه به آب دسترسی ندارند و مجبورند آب مورد نیاز خود را با هزینههای سنگین خریداری کنند.
حدود 90 درصد از این دره در منطقه کرانه باختری با عنوان «منطقه C» تحت کنترل کامل اسرائیل است.
سازمان ملل افزود استفاده از این منطقه عملاً برای فلسطینیان ممنوع اعلام شده زیرا یا متعلق به ارتش اسرائیل است و یا جزء حوزه شهرکهای اسرائیلی محسوب میشوند که محل زندگی و کشاورزی 9500 اسرائیلی است.
بنا بر اعلام سازمان ملل، سرانه مصرف آب در برخی از این مناطق تنها «20 لیتر در روز» است که یک پنجم میزان توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
یوسف میگوید قبلا گاوهایش از آبی که در دامنه کوه جاری بود سیراب می شدند اما حالا این آب از طریق خط لوله به یک شهرک اسرائیلی انتقال می یابد.
وی افزود: «پیشتر ما از سرچشمه آب مینوشیدیم، (اما) اکنون شهرک نشینان (اسرائیلی) با آن حمام میکنند.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.