سازمان ملل و مقامات فلسطینی طرح اسرائیل برای احداث 800 واحد مسکونی غیرقانونی در شرق قدس اشغالی را به شدت محکوم کردهاند.
بر اساس اعلام یک سازمان غیرانتفاعی اسرائیلی که مخالف ساخت و ساز در اراضی اشغالی فلسطین است، ساخت واحدهای مزبور شهرک جیلو را تا حوالی جنوبی قدس شرقی گسترش میدهد. این واحدها بخشی از طرحی بزرگتر است که حدود سه سال پیش مصوب شد؛ طرحی که بر اساس آن حدود هزار و 200 واحد مسکونی ساخته خواهد شد.
تلاش برای پیشبرد این طرحها با محکومیت سازمان ملل و مسئولان فلسطینی روبرو شده است.
نیکلا ملادنوف، نماینده ویژه سازمان ملل در امور روند صلح خاورمیانه، دوشنبه در بیانیهای با اشاره به محکومیت اقدام اسرائیل در گسترش واحدهای مسکونی غیرقانونی در اراضی اشغالی فلسطین از سوی جامعه جهانی تصریح کرد: «من قاطعانه تصمیم اخیر مسئولان اسرائیلی را برای پیشبرد طرح احداث 770 واحد مسکونی در شهرک جیلو که در اراضی اشغالی فلسطین حد فاصل بیت لحم و اورشلیم شرقی (قدس شرقی) ساخته شده محکوم میکنم.»
در همین حال، صائب عریقات، دبیر کل سازمان آزادی بخش فلسطین، اعلام کرد این تصمیم رژیم تل آویو نشان دهنده ناکامی جامعه بینالمللی در توقف شهرکسازی اسرائیل است.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، در نشست اخیر خود با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که پنجشنبه در پاریس صورت گرفت، ضمن هشدار درباره وضعیت «شکننده» در خاورمیانه تداوم شهرکسازی اسرائیل را مصداق تهدید برشمرد.
اولاند به گزارش اخیر کارگروه چهارجانبه – شامل امریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و سازمان ملل - اشاره کرد که بر اساس آن «اسرائیل باید سیاست احداث و گسترش شهرکسازی را متوقف کند.»
در گزارش کارگروه مزبور که پیشتر در ماه جاری میلادی منتشر شد از اسرائیل خواسته شد که به سیاست «سرزمینهای مشخص شده برای کاربری اختصاصی اسرائیل و سلب توسعه فلسطین خاتمه دهد.»
سازمان ملل و بسیاری از کشورهای دنیا شهرکهای اسرائیل را غیر قانونی می دانند زیرا این شهرکها در اراضی ساخته شدهاند که اسرائیل در جنگی در سال 1967 اشغال کرده است و بنابراین مغایر با کنوانسیونهای ژنو است که ساخت و ساز در اراضی اشغالی را ممنوع می داند.
تداوم شهرک سازی اسرائیل در اراضی اشغالی مانعی جدی در روند تلاشها برای برقراری صلح در خاورمیانه محسوب می شود. فلسطینیان به دنبال کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه هستند که پایتخت آن قدس باشد.
بعد از سال 1967، بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک غیرقانونی در کرانه غربی و قدس زندگی می کنند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.