در تلفن همراهِ پناهجویی سوری که خود را در مقابل محل برگزاری یک جشنوارۀ موسیقی در آلمان منفجر کرده بود، ویدئویی از اعلام وفاداری وی به گروه تروریستی داعش یافت شده است.
این مهاجم 27 ساله شامگاه یکشنبه (3 مرداد) در نزدیکی یک کافه در شهر جنوبیِ آنسباخ، بمبی را که در کولهپشتیاش قرار داشت، منفجر و 15 نفر را زخمی کرد. حال چهار تن از زخمیها وخیم است.
براساس اعلام پلیسِ آلمان، این مرد سوری قصد داشت حاضرین در جشنوارۀ موسیقی را هدف قرار دهد، اما از آنجایی که بلیت نداشت، از این مکان عبور کرد و در مقابل این کافه در نزدیکی محل جشنواره خود را منفجر کرد.
پلیس میگوید اگر مهاجم موفق میشد به محل برگزاری کنسرت وارد شود، جانِ بیش از 2 هزار و 500 نفر تهدید میشد.
یوآخیم هرمان، وزیر امور داخلیِ ایالت بایرنِ آلمان، روز دوشنبه (4 مرداد) به خبرنگاران گفت: «ویدئویی در تلفن همراهِ مهاجم یافت شده است که وی در آن تهدید میکند که حملهای صورت خواهد داد.»
به گفتۀ هرمان، مهاجم در این ویدئو به ابوبکر البغدادی، سرکردۀ شناخته شدۀ گروه تروریستی و تکفیریِ داعش اعلام وفاداری میکند و حمله خود را «انتقامجویانه» مینامد.
گروه داعش نیز در وبسایت منسوب به خود اعلام کرد مهاجم از عناصر این گروه بوده است و حملۀ وی در واکنش به حملات هوایی ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری امریکا در کشورهای عراق و سوریه صورت گرفته است.
مقامات آلمانی میگویند مهاجم دو سال پیش به آلمان مهاجرت کرده و درخواست پناهندگیاش سال گذشته رد شده بود. وی دو بار اقدام به خودکشی و به روانپزشک مراجعه کرده بود.
داعش پیش از این مسئولیت حملهای را که دوشنبۀ گذشته (28 تیر) در یک قطار در شهر ورزبورگ در جنوب آلمان رخ داد، برعهده گرفته بود. در جریان این حمله یک نوجوان پناهجو که گفته میشود با گروه تروریستی داعش در ارتباط بوده با تبر به مسافرانِ قطار حمله و پنج نفر را زخمی کرد.
البته این دو حمله، تنها حملاتی نیستند که طی روزهای گذشته در ایالت جنوبی بایرن رخ دادهاند. شامگاه جمعه (1 مرداد) در حملۀ مسلحانه به یک مرکز خرید در شهر مونیخ نیز 9 نفر کشته شدند. البته عامل این حمله ارتباطی با گروه داعش نداشت.
وقوع این حملات در ایالت بایرن که به واسطۀ سیاست پیشینِ درهای بازِ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پناهجویان زیادی در آن زندگی میکنند، موجب فشار بر دولت آلمان در قبال حضور پناهجویان شده است.
مقامات دولتی میگویند از وقوع این حملات شوکه شدهاند، اما این موضوع نباید موجب تهدیدِ امنیتی فرض کردنِ تمامی پناهجویان شود.
یکی از سخنگویان دولتِ آلمان در این باره به خبرنگاران گفت: «اکثر تروریستهایی که طی ماههای گذشته در اروپا مرتکب حمله شدند، پناهجو نبودند. تهدید تروریستی (در میان پناهجویان) بزرگتر یا کوچکتر از کل جمعیت نیست.»
علاوه بر حملات مذکور در ایالت بایرنِ آلمان، روز یکشنبه یک پناهجوی سوری 21 سالۀ دیگر نیز در شهر روتلیگن در ایالت بادن-وورتمبرگ در جنوب آلمان، با قمه به مردم حمله کرد و یک زن لهستانی را کشت.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.