لیو یاندونگ، معاون نخست وزیر چین، میگوید حکم دادگاه لاهه دربارۀ دریای جنوبی چین غیرقانونی بوده و اقدامی برای انکار حاکمیت ارضی و حقوق دریایی پکن است.
دیوان داوری بین المللی لاهه سهشنبه (22 تیر) با صدور حکمی ادعای دولت چین در مورد مالکیت بخشی از دریای جنوبی چین و منابع موجود در آن را رد کرد. این دادگاه اعلام کرد ادعای چین هیچ مبنای قانونی ندارد و نقض حقوق حاکمیتی و اقتصادی فیلیپین به شمار میرود.
لیو در اینباره گفت: «این حکم که بر مبنای درخواستی یکجانبه از سوی دولت (بنیگنو) آکینو (رئیس جمهور فیلیپین) صادر شد، فاقد مشروعیت بود و از ابتدا تا انتها در مسیری غیرقانونی قرار داشت.»
وی همچنین حکم این دادگاه را «غیرقانونی و نامعتبر» دانست.
لیو در ادامه تأکید کرد که پکن حکم دادگاه را نمیپذیرد و در آن مشارکت نمیکند. چین بارها با اشاره به اینکه رأی دادگاه تأثیری بر حقوق دریایی و مالکیت ارضی این کشور ندارد، نتیجۀ دادگاه را رد کرده است.
چین مدعی حاکمیت بر تقریباً تمام دریای جنوبی چین است. این در حالی است که کشورهای تایوان، برونئی، ویتنام، مالزی و فیلیپین نیز ادعای مالکیت بر بخشهایی از این دریا را دارند. این دریا دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است.
این مناقشه در حال حاضر به معضلی فرامنطقهای مبدل شده است و بیش از همه امریکا به مداخله در این امر پرداخته است.
پکن واشنگتن را به دخالت در مسائل منطقهای و ایجاد عمدی تنش در دریای جنوبیِ چین متهم میکند و در مقابل امریکا مدعی است که چین با ساخت جزایر مصنوعی در مناطق مورد مناقشه در حال اجرای یک برنامۀ احیای اراضی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.