یک تحلیلگر سیاسی میگوید امریکا و عربستان سعودی به فکر عواقب حمایت از تروریسم نیستند.
گروهک تروریستی مجاهدین خلق اخیراً در نشست سالانه خود در نزدیکی پاریس میزبان ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی و رئیس اسبق دستگاه اطلاعاتی عربستان بود. وی در سخنانی در این کنفرانس از حمایت کشورش از این گروه خبر داد.
پرس تیوی در مصاحبه با مایکل جونز، سردبیر مجلۀ اینترنتی «کالچر وارز» از ایندیانا به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته است.
برگردان این مصاحبه را در ادامه میخوانید.
پرس تیوی: سازمان مجاهدین خلق یک سازمان تروریستی است که امریکا به همراه متحد خود عربستان سعودی، که خودش متهم است که یکی از بزرگترین حامیان تروریسم دولتی است، از آن حمایت میکند. نظر شما در این باره چیست؟
جونز: خب همانطور که گفتید نام این گروه در فهرست گروههای تروریستی بود و سپس از این فهرست حذف شد. و تا آنجایی که من میدانم لابیگری هیلاری کلینتون موجب حذف نام این گروه از فهرست گروههای تروریستی شد. کلینتون برای بهرهبرداری از این مسأله در انتخابات آتی ریاست جمهوری در امریکا دست به این کار زد چرا که وی هر جا که فکر کند این گروههای تروریستی در سیاست خارجیاش مفید هستند از آنها استفاده میکند. وی برای سرنگونی (معمر) قذافی در لیبی نیز از القاعده حمایت کرد.
پرس تیوی: عربستان سعودی در عراق و سوریه نشان داده است که از استفاده از گروههای تروریستی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهدافش حمایت میکند. به نظر شما آیا این هم یک صرفاً یک ترفند دیگر با نتیجهای مشابه است؟
جونز: خب بله به نظر من همینطور است. این مسأله پیشتر در افغانستان نیز روی داده بود.
پرس تیوی: بنابراین فکر میکنید دوستی امریکا با این سازمان تروریستی در حال حاضر با چه منطقی صورت میگیرد؟ آن هم با توجه به اینکه این سازمان در کشتارها، بمبگذاری و فعالیتهای تروریستی بیشماری دست داشته است و این مسأله بر کسی پوشیده نیست. چرا امریکا در برهۀ کنونی با این گروه تروریستی دوستی میکند؟
جونز: دلیلش این است که امریکا با عربستان سعودی متحد است و عربستان هم در حال حاضر بر سر کنترل خلیج فارس با ایران سرِ جنگ دارد، بنابراین به همین دلیل آنها از این گروه تروریستی حمایت میکنند.
پرس تیوی: آیا این مسأله حمایت از گروههای تروریستی برای رسیدن به اهداف سیاسی را توجیه میکند؟
جونز: هیچ چیز حمایت از گروههای تروریستی را توجیه نمیکند. مشکل اینجاست که این مسأله در اخبار منعکس نشده است. ما در حال صحبت کردن در این باره هستیم اما هیچ کس دیگری از آن اطلاع ندارد. آنها (حامیان تروریستها) به فکر عواقب حمایت از تروریسم، نیستند؛ مشکل هم همین جاست... این مسأله در مورد حمایت از سازمان مجاهدین خلق هم صدق میکند. این همان منطقی است که هیلاری کلینتون در لیبی از آن استفاده کرد. ما این فرد (قذافی) را با هزینهای اندک سرنگون کردیم چرا که سایرین این کار کثیف را برایمان انجام دادند. وقتی شما با سازمانهای تروریستی عجین میشوید تأثیر منفی اقدامات خود را به درستی درک نمیکنید.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.