خشم اسرائیل از بررسی جرائم جنگی این رژیم در بریتانیا

تسیپی لیونی، وزیر امور خارجۀ سابق رژیم اسرائیل

رژیم اسرائیل درخواست پلیس بریتانیا را برای مصاحبه با وزیر امور خارجۀ سابق این رژیم در مورد جنایات جنگی اسرائیل در سال‌های 2008 تا 2009 در نوار غزه، محکوم کرده است.

وزارت خارجۀ رژیم اسرائیل روز یکشنبه (13 تیر) با انتشار بیانیه‌ای نسبت به این درخواست بریتانیا به شدت ابراز نگرانی کرد.

در بیانیۀ این وزارتخانه آمده است: «ما رفتار متفاوتی از بریتانیا به عنوان متحد نزدیک خود انتظار داشتیم.»

این واکنش پس از آن صورت گرفت که بنا بر گزارش روزنامۀ هاآرتصِ اسرائیل، تسیپی لیونی، وزیر امور خارجۀ سابق این رژیم هفتۀ گذشته، پیش از سفر به لندن، پایتختِ انگلیس برای شرکت در یک همایش، درخواستی از سوی واحد جنایات جنگی اسکاتلندیارد دریافت کرد.

براساس گزارش‎ها این مصاحبه در ارتباط با جنایاتی است که اسرائیل در حملۀ خود به نوار غزه در سال‌های 2008 تا 2009 میلادی و زمانی که لیونی وزارت امور خارجۀ رژیم اسرائیل را برعهده داشت، مرتکب شده است.

البته روزنامۀ هاآرتص اعلام کرد پس از برقراری ارتباط دیپلماتیک میان اسرائیل و بریتانیا در نهایت این درخواست ملغی شد.

براساس گزارش این روزنامه، پس از این درخواست به لیونی که در حال حاضر به عنوان نمایندۀ مخالف حزب حاکم در پارلمان حضور دارد، مصونیت دیپلماتیک ویژه اعطاء شده است.

این درحالی است که بنا بر گزارش‌ها، حضور در این مصاحبه اختیاری بوده است.

حملۀ 22 روزۀ اسرائیل به نوار غزه در سال‌های مذکور شامل حملات هوایی گسترده‌ای بود که جان 1 هزار و 440 فلسطینی را که اکثر آن‌‎ها غیرنظامی بودند، گرفت.  

رژیم اسرائیل در جریان این نبرد نابرابر، تنها 13 کشته داد که 10 تن از آن‌ها نظامی بودند.

در سال 2009 میلادی، یک دادگاه بریتانیایی پس از شکایت فعالان فلسطینی حکم دستگیری لیونی را به دلیل نقش وی به عنوان وزیر امور خارجۀ رژیم اسرائیل در طول جنگ علیه فلسطینیان، صادر کرد.

البته بریتانیا در سال بعد با انتشار اصلاحیه‌ای بر قانونی که مقامات مدعو را به دلیل جنایت جنگی‌‎شان در معرض دستگیری قرار می‌داد، سعی کرد روابط خود را با رژیم اسرائیل بهبود بخشد.

براساس این اصلاحیه، حکم بازداشت خصوصی این مقامات براساس جرائمی که تحت قوانین بین‎المللی، از جمله کنوانسیون ژنو تعیین می‌‎شد، تنها هنگامی امکان دارد که دادستان کل آن را تأیید کند.

سال‌های جنگ و محاصره، نوار غزه را به ویرانه‌ای مبدل کرده است. (25 اردیبهشت 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

رژیم اسرائیل اوایل ژوئیه سال 2014 (اواسط تیر 1393) جنگ هولناک دیگری علیه نوار غزه به راه انداخت. در این تجاوز 50 روزه حدود 2 هزار و 200 فلسطینی کشته شدند که 577 نفر آن‌ها کودک بودند. 

اسرائیل همچنان به حملات خود به نوار غزه ادامه می‌دهد. در این حملات که معمولا بر خلاف قوانین بین‌المللی با استفاده نامتناسب از زور صورت می‌گیرد غالبا غیرنظامیان کشته یا زخمی می‌شوند.

محاصره نوارغزه از سال 2007 آغاز شده است و اسرائیل تمامی گذرگاه های منتهی به نوارغزه را مسدود و ورود هر گونه کالا به این منطقه حتی دارو و تجهیزات پزشکی را ممنوع کرده است. این محاصره باعث کاهش سطح استانداردهای زندگی، افزایش فقر و بیکاری فزاینده در نوار غزه شده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku