گزارشها از بازداشت صدها فلسطینی به دست نظامیان اسرائیل در ماه مبارک رمضان خبر میدهند.
بر اساس بیانیهای که مرکز تحقیقات اسرای فلسطینی روز شنبه (5 تیر) منتشر کرد، دست کم 330 فلسطینی از آغاز ماه مبارک رمضان بازداشت شدهاند.
ریاض الاشقر، سخنگوی این مرکز گفت، نظامیان اسرائیلی در طول ماه رمضان، صدها تن، از جمله زنان، کودکان، سالمندان، افراد بیمار، زندانیان سابق و ماهیگیران نوار غزه را بازداشت کردهاند.
بر اساس گزارشها، اسرائیل روز دوشنبه اعضای یک خانواده از روستای قصره در شهر نابلس، در کرانه باختری رود اردن را بازداشت کرد.
بر اساس بیانیۀ مرکز تحقیقات اسرای فلسطینی همچنین، بیش از 60 کودک فلسطینی از جمله یک کودک 10 ساله از ابتدای ماه رمضان بازداشت شدهاند.
گفته میشود، نظامیان اسرائیلی پس از حمله به این کودک فلسطینی که مروان شرابتی نام داشت، وی را در خیابان شهدای الخلیل بازداشت کردند.
به گفته این مرکز، بیش از 21 زن و دختر از جمله مادران سه اسیر فلسطینی در مدت مذکور نیز بازداشت شده اند.
فوزیه علی عوّاد، مادر 42 سالۀ موسی عوّاد از بیتلحم، هنگام ملاقات با پسرش در یکی از زندانهای اسرائیل در نقب بازداشت شد.
این بیانیه همچنین از بازداشت یک خبرنگار فلسطینی به نام ادیب برکات الاترش و یک شخصیت دانشگاهی به نام عدنان ابو تبانه در الخلیل خبر داد.
نظامیان اسرائیلی همچنین به خانه سمیر القادی، عضو شورای قانونگذاری فلسطین یورش بردند و وی را برای بازجویی احضار کردند.
نظامیان اسرائیلی در ماه رمضان همچنین به بازداشت ماهیگیران فلسطینی در نواز غزه ادامه دادند. بر اساس گزارشها، اسرائیل 13 تن از ساکنان غزه را بازداشت کرد و به بندر اشدود برد.
نظامیان اسرائیلی همچنین حکم حبس ابد را برای شش اسیر فلسطینی صادر کردند.
پیشتر، کمیته امور اسرا و زندانیان سابق فلسطین اعلام کرد نیروهای اسرائیلی از مهر ماه گذشته همزمان با آغاز «انتفاضه سوم فلسطین» 5 هزار و 677 فلسطینی را دستگیر کردهاند. این کمیته با اعلام این خبر مقامهای اسرائیلی را متهم کرد که با توسل به زور و دستگیری و انتقال فلسطینیان به زندان به صورت روزانه، وحشت و هراس را در میان فلسطینیان اشاعه میدهند.
بیش از 7 هزار فلسطینی در حال حاضر در زندانهای اسرائیل به سر میبرند که بر اساس گزارش های منتشر شده بسیاری از آنان در چارچوب «بازداشت اداری» زندانی شدهاند.
بازداشت اداری از جمله سیاستهای بازداشت و دستگیری بدون محاکمه به شمار میآید که به مقامهای اسرائیلی اجازه میدهد فلسطینیان را بدون کیفرخواست و تفهیم اتهام یا برگزاری محاکمه تا شش ماه زندانی کنند در حالی که دوران حبس این زندانیان برای مدت زمان نامحدود قابل تمدید خواهد بود.
اراضی اشغالی فلسطین از تابستان گذشته همزمان با وضع محدودیتهایی برای ورود نمازگزاران فلسطینی به محوطه مسجدالاقصی در شرق بیتالمقدس صحنه تنشهای شدید بوده است.
مسجدالاقصی بعد از مسجد الحرام در مکه و مسجدالنبی در مدینه سومین مکان مقدس مسلمانان به شمار میرود.
نیروهای اسرائیلی از پاییز گذشته بیش از 210 فلسطینی از جمله زنان و کودکان را به قتل رساندهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.