مردم شهر سیون سوئیس برای نخستین بار از نوع جدیدی از وسائل نقلیه عمومی استفاده میکنند که خودران و بدون راننده است.
بنا به نوشتۀ وبسایت شرکت پُستباس، این وسیلۀ نقلیۀ برقی که 11 صندلی دارد و حداکثر میتواند با سرعت 20 کیلومتر بر ساعت حرکت کند، ابتدا در یک مکان خصوصی مورد آزمایش قرار گرفت.
در ادامۀ این نوشته آمده است: «اکنون مقامات مسئول برای بهرهبرداری از این طرح آزمایشی در سطح شهر و حملونقل مسافرین چراغ سبز نشان دادهاند. این مینیبوسهای خودران برای نخستین بار در سوئیس مورد استفاده قرار میگیرند.»
این وسائل نقلیه مجهز به حسگر و جی.پی.اس هستند و برای شناسایی موانع بر سر راه خود، از این فناوریها استفاده میکنند.
البته در این وسائل نقلیه افرادی جهت اطمینان یافتن از امنیت مسافرین مستقر هستند.
یکی از این افراد به نام استفان روتن به خبرگزاری رویترز گفت: «این وسیلۀ نقلیه در هنگام حرکت به محض اینکه شیء جدیدی را شناسایی کند (عابر، دوچرخه سوار یا هر چیزی شبیه به این) آن را به عنوان یک مانع ناشناخته در نظر میگیرد و بنا به ضرورت واکنش نشان میدهد. اگر لازم باشد ترمز میکند و یا مسیر حرکت خود را تغییر میدهد.»
ژاکیز مِلی، یکی از اعضای شورای شهر سیون، گفت پیش از اختراع این وسائل نقلیۀ خودران، در سیستم حمل و نقل عمومی کمبودی احساس میشد.
وی افزود: «این وسائل نقلیۀ خودران، از سویی باعث میشوند تا برخی افراد از استفاده از وسایل نقلیۀ شخصی اجتناب کنند و از سوی دیگر به کسانی که مشکلات حرکتی دارند کمک میکنند.»
یکی از تولیدکنندگان این محصول گفت این نوع حمل و نقل بسیار پیشرفته و «مربوط به آینده» است.
وی افزود: «ما امروز پیشبینی میکنیم که در سراسر جهان حدود 100 هزار مشتری برای این وسائل نقلیۀ خودران در بازار وجود داشته باشد. برخی از سازمانهای بین المللی تخمین زدهاند که در سال 2035، 50 میلیون وسیلۀ نقلیۀ خودران در جهان مورد استفاده قرار میگیرند.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.