برگزاری همهپرسی برای بررسی آیندۀ عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا (برگزیت) روز پنجشنبه (3 تیر) آغاز شده است.
طرفداران ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا میگویند که خروج از این اتحادیه میتواند به رفاه این کشور لطمه وارد کند و از حوزه نفوذ لندن در مسایل جهانی بکاهد.
حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز معتقدند این مسئله میتواند از قوانین دست و پا گیر اتحادیه اروپایی بکاهد و تجارت را تسهیل کند.
پرس تیوی برای بررسی این مسأله با مایک هریس، سردبیر مالی نشریۀ «وترنز تودی» در لس آنجلس و شهرار علی، معاون رهبر حزب سبز انگلیس در لندن مصاحبهای انجام داده است که برگردان آن را در ادامه میخوانید.
هریس عقیده دارد یک «دستور کار جهانی سازی» در ورای باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا وجود دارد که به نفع مردم بومی این کشور نیست.
وی میگوید: «بانکداران و شرکتهای چندملّیتی میخواهند که اتحادیه اروپا دست نخورده باقی بماند چرا که در این صورت فعالیت آنها با توجه به داشتن یک چارچوب (واحد) سادهتر میشود. این همان چیزی است که طرفداران جهانیسازی تلاش میکنند انجام دهند، یعنی وضع کردن یک چارچوب جهانی بر تمامی کسب و کارها و معاملات و فعالیتهای بانکی در سراسر جهان.»
این تحلیلگر سیاسی افزود اتحادیه اروپا «به وعدههای خود در قبال کشورهای عضو عمل نکرده است.»
وی تأکید کرد برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا – از جمله یونان، ایتالیا، پرتغال و ایرلند- از نظر مالی با مشکلاتی مواجهند و به «تدابیر ریاضتی سختگیرانهای» برای بازنشستگان و موارد مشابه تن دادهاند.
هریس ضمن حمایت از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا میگوید وقتی یک کشور مستقل به رها شدن از این سطح از حاکمیت رأی بدهد این تازه گام نخست خواهد بود.
با این وجود شهرار علی معتقد است با سبک و سنگین کردن نظرها و قضاوتها به این نتیجه میرسیم که همکاری و مشارکت انگلیس با همسایگانش در اتحادیه اروپا برای این کشور بسیار بهتر است و در مجموع به ثبات این کشور کمک میکند.
وی همچنین فکر میکند که انگلیس باید در اتحادیه اروپا باقی بماند تا نفوذ خود را در این اتحادیه حفظ کند و«سازوکار بهتری» را برای برقراری دموکراسی در اتحادیه اروپا در آینده ترسیم کند.
شهرار افزود: «با توجه به مسائلی نظیر تغییرات آب و هوایی و ملاحظات مرزی که نیازمند همکاری (با اتحادیه اروپا) هستند و با انزوای بیشتر محقق نمیشوند من در نهایت امید و عقیده دارم که مردم خواهان باقی ماندن در اتحادیه اروپا هستند چرا که ما با ماندن در این اتحادیه از یک منفعت شخصیِ مشترک برخورداریم، از سوی دیگر ما باید به نسلهای آینده هم فکر کنیم که منافعشان با (برخورداری از یک) تفکّر جمعی بهتر از خروج از اتحادیه اروپا محقق میشود.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.