News   /   آسيا

«نقض حقوق مسلمانان روهینگیا، جنایت علیه بشریت»

تصویری آرشیوی از خانه‌های مسلمانان روهینگیا که در آتش بوداییان افراطی سوخته است. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

سازمان ملل در گزارشی عنوان کرد موارد متعدد و جاری نقض حقوق مسلمانان روهینگیا در میانمار می‌تواند جنایت علیه بشریت محسوب شود.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه در گزارشی نحوه برخورد با مسلمانان روهینگیا در میانمار از جمله لغو حقوق شهروندی، کار اجباری و خشونت جنسی علیه آنان را معادل جنایت علیه بشریت خوانده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل در این گزارش می‌افزاید: «الگوی نقض حقوق بشر علیه (مسلمانان) روهینگیا ... که ناشی از حملات گسترده و سیستماتیک علیه آنان است ... در صورت اثبات در دادگاه، امکان دارد جنایت علیه بشریت به شمار آید.»

این گزارش در حالی منتشر شد که امید می‌رفت با قدرت گرفتن حزب آنگ سان سوچی که بسیاری وی را رهبر دموکراسی خواه میانمار می‌نامیدند، وضعیت مسلمانان روهینگیا بهبود یابد.

آنگ سان سوچی از مقامات حزب حاکم در میانمار (عکس از خبرگزاری فرانسه)

زید رعد حسین، رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل، گفت دولت جدید میانمار «شرایطی را به ارث برده است که در آن قانون و سیاست اصولا حقوق اساسی اقلیت‌ها را نقض می‌کند و همچنین عاملان نقض حقوق این جوامع از مصونیت برخوردار هستند.»

وی تاکید کرد: «جلوگیری از نقض حقوق اقلیت‌ها باید به اولویتی اصلی تبدیل و از نقض حقوق اقلیت‌های دینی و نژادی در میانمار جلوگیری شود.»

دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین خواستار تشکیل تیم بررسی مستقل برای تحقیق درباره نقض حقوق مسلمانان روهینگیا در میانمار شده است.

یک میلیون و 300 هزار مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی می‌کنند اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند. همچنین، مسلمانان روهینگیا با محدودیت‌های تردد، ازدواج و استفاده از فرصت‌های اقتصادی مواجه هستند.

گروه‌های فعال حقوق بشر همواره از حمایت نکردن دولت میانمار از مسلمانان روهینگیا که به گفته سازمان ملل یکی از ستمدیده ترین اقلیت‌های دنیا هستند، به شدت انتقاد کرده‌اند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان بارها از کشورهای همجوار میانمار خواسته است مسلمانان روهینگیا را که از خشونت های قومی و خونینِ مورد حمایت حکومت این کشور فرار می‌کنند، بپذیرند.

مسلمانان روهینگیا پس از استقلال میانمار در سال 1948 میلادی، همواره به علت سیاست‌های تبعیض آمیز دولت عمدتا بودایی میانمار، با شکنجه، بی‌توجهی و سرکوب مواجه بوده‌اند.

خشونت و سرکوب علیه مسلمانان روهینگیا در حالی صورت می‌گیرد که به گزارش سازمان ملل از آغاز خشونت فرقه‌ای در غرب میانمار تاکنون، ده‌ها هزار روهینگیایی آواره و بی‌خانمان شده‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku