News   /   اروپا

تبدیل مخفیانه سیستم‌ دفاع ضد موشکی امریکا در نزدیک روسیه به سلاح‌های تهاجمی

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می‌گوید سامانه‌های ضد موشکی امریکایی مستقر در نزدیک مرزهای روسیه ممکن است «به طور نامحسوس» به سلاح‌های تهاجمی تبدیل شوند.

پوتین در دیدار با روسا و مقامات خبرگزاری‌های بین المللی در سنت پترزبورگ، ضمن انتقاد شدید از استقرار سامانه موشکی بالستیک ناتو در شرق اروپا افزود وی می‌داند که واشنگتن چطور می‌خواهد «سال به سال» برنامه موشکی خود را توسعه دهد.

رئیس جمهور روسیه با اشاره به ادامه استقرار موشک‌های امریکا در شرق اروپا گفت: «این موشک‌ها در کپسولی گذاشته می‌شوند که برای پرتاب موشک‌های زیر دریایی تاماهاوک مورد استفاده قرار می‌گیرند.»

پوتین افزود: «در حال حاضر، آنها در حال استقرار سامانه‌های ضد موشکی در آنجا هستند که قادر به اصابت اهداف تا فاصله 500 کیلومتری هستند، اما فن‌آوری (آنها) در حال ارتقاست و ما می‌دانیم چه سالی امریکایی‌ها به موشکی جدید می رسند که بردی نه 500 کیلومتر بلکه 1000 (کیلومتر) و بعد از آن حتی بیشتر، خواهد داشت؛ از آن زمان، آنها تهدید قابلیت‌های هسته ای ما را آغاز خواهند کرد.»

از برنامه‌های امریکا آگاهیم

رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: «ما می‌دانیم سال به سال چه اتفاقی خواهد افتاد و آنها می دانند که ما (این موضوع را) می دانیم.»

وی گفت مشکل اصلی این است که مردم نمی دانند که وضعیت به طور بالقوه چقدر خطرناک است. «جهان به یک بُعد کاملا جدید کشیده می‌شود، در حالی که (واشنگتن) وانمود می‌کند که هیچ اتفاق در حال رخ دادن نیست.»

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد وی تلاش کرده این موضوع را به همتایان غربی خود گوشزد کند اما فایده نداشته است.

پوتین گفت: «آنها می‌گویند (سامانه موشکی) بخشی از قابلیت دفاع از خود است و تهاجمی نیست، (می‌گویند) هدف این سیستم‌ها حفاظت از آنها در برابر تجاوز است. این (استدلال) درست نیست. دفاع راهبردی موشکی بالستیک بخشی از قابلیت راهبردی تهاجمی است (و) در رابطه با یک سیستم حمله موشکی تهاجمی کاربرد دارد.»

راه اندازی سامانه موشکی ناتو در پایگاه نظامی رومانی (عکس از خبرگزاری فرانسه)

رئیس جمهور روسیه افزود «خطر بزرگ» این است که همان پرتابگری که برای دفاع موشکی استفاده می‌شود ممکن است برای شلیک تاماهاوک که می توان آن را «در چند ساعت» نصب کرد، استفاده شود.

تاماهاوک موشک جنگی امریکایی دور بُرد و مادون سرعت صوت از نوع کروز است که قابلیت پرتاب و استفاده در همه شرایط آب و هوایی از جمله از زیر دریا را دارد.

پوتین گفت: «از (محتوای) داخل پرتابگرها چه می دانیم؟ دولت‌های کشورهایی که پایگاه‌های ناتو در آنها مستقر هستند هیچ راهی برای فهمیدن آنچه اتفاق می افتد ندارند.»

ادعای «تهدید اتمی ایران»، فریب امریکا بود

رئیس جمهور روسیه اقدام امریکا در گسترش سیستم های موشکی خود به سوی شرق با ادعای مقابله با «تهدید هسته ای ایران» را فریبی از سوی واشنگتن دانست و افزود ادعای قابلیت تهاجمی اتمی ایران در حال حاضر وجود ندارد پس چرا آنها سامانه موشکی در رومانی مستقر کرده اند؟

پوتین با اشاره به رد پیشنهاد روسیه برای همکاری با ناتو از سوی این ائتلاف نظامی گفت سیاست امریکا در حال حاضر به خطر انداختن یا «به اصطلاح توازن استراتژیک است که بواسطه آن جهان از جنگ‌های گسترده و درگیری های نظامی ایمن می‌شود.»

 

امریکا به رهبری ناتو در حال تقویت حضور نظامی خود نزدیک مرزهای روسیه است.  

 

رئيس جمهور روسیه گفت امریکا با کناره‌گیری یکجانبه از معاهده موشکی ضد بالستیک سال 1972، اولین ضربه بزرگ را به ثبات بین المللی وارد کرد.

پیمان منع تولید موشک‌های ضد موشک در سال ۱۹۷۲ میان امریکا و اتحاد جماهیر شوروی امضا شد. بر اساس این پیمان هر دو کشور اجازه یافتند یک سامانه ضد موشکی برای مقابله با شلیک موشک‌های بالستیک احداث کنند.

پوتین تاکید کرد، با این وجود مسکو برای حفظ توازن، برنامه موشکی خود را مطابق توافقی که در دهه اول قرن 21 (زمانی که مشکلات اقتصادی گریبانگیر روسیه بود) با امریکا امضا کرده، توسعه می دهد.

پوتین گفت: «من حدس می زنم آنها امیدوار بودند که تسلیحات مربوط به زمان اتحاد جماهیر شوروی متلاشی شوند.»

رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: «امروزه روسیه به دستاوردهای قابل توجهی در این زمینه نائل آمده است. ما سیستم های موشکی‌مان را مدرن کرده ایم و نسل های جدید (این سامانه‌ها) را با موفقیت ارتقا داده ایم. سامانه‌های دفاع موشکی هم همینطور.»

پوتین همچنین ضمن تاکید بر ضرورت تامین امنیت و صلح در سراسر جهان گفت: «ما باید امنیت را نه تنها برای خودمان (بلکه برای دیگران هم) فراهم کنیم.»

تنش در روابط  مسکو و غرب بر سر بحران در اوکراین و پیوستن شبه جزیره کریمه به روسیه در سال 2014، افزایش یافته است.

ناتو به رهبری امریکا اخیرا چند رزمایش نظامی در اروپای شرقی و نزدیک مرزهای روسیه برگزار کرده و قصد دارد حضور نظامی خود را در این مناطق تقویت کند.

کرملین تقویت حضور نظامی ناتو نزدیک مرزهای روسیه را «تهدیدی برای صلح منطقه‌ای و بین المللی» دانسته است.

پیشتر نیز ناتو در جهت گسترش حضور نظامی خود در مناطق شرق اروپا سند عضویت مونته نگرو در این سازمان نظامی را امضا و از عضویت گرجستان، مقدونیه و بوسنی هرزگوین استقبال کرده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku