هواپیمای «سولار ایمپالس 2» که فقط با انرژی خورشیدی کار میکند، در فرودگاه نیویورک به زمین نشست.
این هواپیما ساعت 3:59 بامداد شنبه به وقت محلی و بعد از پروازی پنج ساعته از ایالت پنسیلوانیا در فرودگاه بین المللی جان اف کندی در نیویورک فرود آمد.
سولار ایمپالس 2 تقریبا هم وزن یک خودروی معمولی است اما بالهای این هواپیما به بزرگی بالهای بوئینگ 747 است.
آندره بورشبرگ و برتراند پیکارد، دو خلبان این هواپیما که سفری 35 هزار کیلومتری به دور زمین را آغاز کردهاند، وظیفه خلبانی را به نوبت انجام میدهند.
این چهارهمین بخش از پروازهای این هواپیما به دور کره زمین بود.
سفر این هواپیمای خورشیدی 9 مارس 2015 (18 اسفند 1393) از ابوظبی آغاز شده است. این هواپیما در مسیر خود از روی آسیا، اقیانوس آرام و امریکا عبور کرده و برای حرکت خود تنها از انرژی خورشید استفاده کرده است.
سفر سولار ایمپالس 2 از ژاپن به هاوایی که پنج شبانه روز طول کشید در تاریخ هوانوردی رکوردشکنی کرد و رکورد طولانیترین پرواز بیوقفه را به خود اختصاص داد.
این هواپیما دو سوم از مسیر خود را به دور جهان طی کرده است و برای پیمودن یک سوم باقیمانده باید از اقیانوس اطلس و آسمان اروپا گذر کرده و در ابوظبی فرود آید.
سولار ایمپالس 2 دارای 17 هزار سلول خورشیدی است و برای حرکت در طول شب از انرژی ذخیره شده در باتری خود استفاده میکند.
سرعت حرکت این هواپیمای خورشیدی 48 کیلومتر در ساعت است اما هنگامی که به طور کامل در معرض نور خورشید قرار گیرد، سرعتش حدود دو برابر میشود.
این سفر آنچنان هم بیدردسر نبوده است. در جریان سفری چهار روزه بر فراز غرب اقیانوس آرام حرارت بالای مناطق گرمسیری به باتری این هواپیما آسیب رساند که خدمه برای تعمیر آن حدود 10 ماه وقت صرف کردند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.