News   /   آسيا

رقابت 9 میلیون چینی در کنکوری «ناعادلانه»

حضور بیش از 9 میلیون دانش آموز چینی در آزمون ورودی دانشگاه ها (عکس از رویترز)

حدود 9.4 میلیون نفر دانش آموز چینی از روز سه شنبه رقابت برای ورود به دانشگاه را در آزمونی «ناعادلانه» آغاز می‌کنند.

این آزمون در روزهای هفتم و هشتم ژوئن (18 و 19 خرداد) و بر اساس قانون سهمیه بندی برگزار می‌شود؛ در این آزمون که بیش از 9 ساعت به طول می‌انجامد، دانش آموزان روستایی از شانس کمی برای حضور در دانشگاه‌های شهرهای بزرگ برخوردارند.

آزمون ورودی دانشگاه‌ها برای بیش از یکصد میلیون دانش آموز روستایی که طبیعتا از کیفیت پایین‌تر آموزشی برخوردارند، مانعی سخت برای ادامه تحصیلات به شمار می‌آید.

براساس قوانین سهمیه بندی منطقه‌ای چین، دانش آموزان شهری 7 برابر بیش از دانش آموزان روستایی شانس تحصیل در دانشگاه‌های شهری را دارند.

همچنین احتمال حضور یک دانش آموز شهری در دانشگاه‌های معتبر بیش از 11 برابر دانش آموزان روستایی در چین است.

در همین حال اسکات روزل یک محقق چینی در دانشگاه استنفورد انگلیس درباره سیستم ورود به دانشگاه‌ها در چین گفت: «سیستم کنونی ناعادلانه است، نابرابری در این سیستم غیرقابل اجتناب است.»

مشکل از آنجا نشات می‌گیرد که در چین همه مزایای اجتماعی از جمله تحصیل، براساس شهر یا روستای مادری به هر شخص تعلق می‌گیرد. براساس این سیستم بسیاری از دانش آموزان روستایی که عمدتا از خانواده‌های مهاجر و کارگر هستند، مجبور می‌شوند در سرزمین‌های مادری‌شان حتی اگر هرگز در آنجا زندگی نکرده باشند، تحصیل کنند.

استان‌های فقیرتر چین در مقایسه با استان‌های ساحلی ثروتمند، بودجه کمتری صرف خدمات آموزشی و تحصیلی می‌کنند. به عنوان مثال در سال 2014 استان شانگهای به طور متوسط برای هر دانش آموز مقطع ابتدایی 14 هزار و 518 یوان (2200 دلار) هزینه صرف کرده اما استان گوییژو تنها 3 هزار و 237 یوان در این مورد هزینه کرده است.

در ادامه تصاویری از این رقابت علمی در چین آمده است: (تصاویر از رویترز)

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku