محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با همتای ارمنستانیاش در تهران نسبت به آثار مثبت امضای تفاهمنامه لغو روادید میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.
به گزارش ایرنا، ظریفروز یکشنبه (16 خرداد) در دیدار با ادوارد نعلبندیان، که برای سفری دو روزه در تهران به سر میبرد، ابراز امیدواری کردآثار امضای تفاهمنامۀ لغو روادید بین دو کشور مراودات را در عرصۀ گردشگریو تجارت تسهیل کند.
برابر گزارشها، پیشنویستوافقنامۀ لغو روادید بین ایران و ارمنستان میان دو کشور مبادله شدهاست و قراراست توافقنامۀ نهایی در سفر نعلبدیان به تهران به امضا برسد.
بر اساس این توافقنامه، اتباع دو کشور میتوانند در بازه زمانی 180 روزه به مدت حداکثر 90 روز در کشورهای ایران و ارمنستان بدون روادید حضور داشته باشند.
وزیر امور خارجه ایران همچنین در دیدار با همتای ارمنستانیاش به سوابق مناسبات دو کشور اشاره کرد و گفت: «روابط تهران و ایروان همواره دوستانه و متین بوده و مراودات و سفر هیأتهای مختلف دو کشور در جریان بوده است و ما امیدواریم رایزنیهای مستمر در جهت توسعۀ مناسبات دو کشور و صلح و توسعه و رفاه منطقه کمک کند.»
ظریف با ارزیابی مراودات دوکشور در زمینه مجامع بین الملل نیز گفت: «همکاریهای دو کشور در بخش مجامع بینالملل میتواند گسترش یابد و ما در بحران اخیر قره باغ، طرفین را به خویشتنداری توصیه می کنیم و آمادگی داریم در جهت برقراری صلح و امنیت در منطقه هرگونه تلاش را به عمل آوریم.»
وزیران امور خارجۀایران و ارمنستان همچنین در بارۀ راههای گسترش مناسبات دوجانبه و مسائل منطقهای و بینالمللی تبادل نظر کردند.
فرآیند موافقنامه تبادل استرداد محکومین بین دو کشور و همکاریهای محیط زیست نیز از دیگر موضوعاتی بودند که ظریف نسبت به آنها ابراز امیدواری کرد.
«امریکا قدمهای جدّی بردارد»
ظریف در بخش دیگری از سخنانش در دیدار با نعلبندیان به آخرین تعاملات بانکی پس از برجام اشاره کرد و گفت: «از دیدگاه ما گام اول بـرای تعاملات بـانکی بـرداشته شده است و لیکن آمریکاییها می بایست گام های عینی را با اراده و قدم های جدی بردارند.»
وی در ادامه تأکید کرد: «ما کلیه آثار و پیامدهای این روند را بدقت تحت بررسی داریم.»
وزیر امور خارجه ارمنستان نیز توافق برجام بین ایران و 1+5 را بزرگترین رخداد تاریخی سال 2015 توصیف کرد و گفت: «ما توافق جمهوری اسلامی ایران و قدرتهای بین المللی را بزرگترین رخداد سیاسی سال 2015 ارزیابی می کنیم و توافق برجام برای حل بسیاری از مناقشات می تواند سرمشقی باشد و ما نیز رفع تحریمها را در ایروان اجرایی نموده ایم و آماده برقراری مراودات بانکی فعال بین دو کشور می باشیم. »
وی همچنین در خصوص تفاهمنامه لغو روادید میان ایران و ارمنستان گفت: «فراهم شدن مقدمات امضای تفاهمنامه لغو روادید بین اتباع دو کشور به زودی، زمینه های افزایش مراودات دوجانبه را در تمامی عرصه ها ارتقا خواهد بخشید.»
وزیر امور خارجۀ ارمنستان، در ادامه،بـه نقش سازندۀ ایران در بحران قرهباغ اشاره کرد و گفت: «ما از نقش جمهوری اسلامی ایران در توصیۀ طرفین به راه حل مسالمتآمیز قدردانی میکنیم و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور بزرگ، که نقش بازیگری مهم در مسائل منطقه را دارد، نمیتواند بیاطلاع از تحولات جاری باشد و امیدواریم در مسیر فرآیند مذاکرات با گروه مینسک همواره از نقش دیگر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران در برقراری صلح بهرهمند شویم.»