وزیر امور خارجه ایران بر لزوم گسترش همکاریهای تهران- استکهلم در همه زمینههای مرحله پسابرجام تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف که در راس یک هیات بلند پایه عازم کشورهای اروپایی شده است روز چهارشنبه با استفان لوون، نخست وزیر سوئد دیدار کرد.
این دو مقام در این دیدار در خصوص گسترش روابط دوجانبه و مسائل بین المللی میان دو کشور گفتوگو کردند.
ظریف در این دیدار ضمن ابلاغ سلام دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و ابراز امیدواری نسبت به انجام سفر نخست وزیر سوئد به تهران، بر ضرورت گسترش روابط دو کشور در زمینه های سیاسی و اقتصادی تأکید کرد.
نخست وزیر سوئد نیز ضمن استقبال از گسترش همکاری های دو کشور تأکید کرد سفر وی به ایران در حال برنامه ریزی است.
این دو مقام همچنین در خصوص بحرانهای منطقه غرب آسیا و ضرورت حل سیاسی آن و اهمیت تسهیل ارسال کمکهای انساندوستانه به مناطق بحرانی رایزنی کردند.
ظریف که در ایستگاه سوم از سفر اروپایاش در سوئد به سر میبرد، روز چهارشنبه همچنین در دیدار مارگوت والستروم، همتای سوئدیاش بر توسعه روابط دوجانبه و همکاریهای بین المللی تأکید کرد.
ظریف با اشاره به حضور هیأت اقتصادی بزرگ همراه خود در این سفر و برگزاری همایش بازرگانی مشترک دو کشور گفت: «همکاریهای دو کشور در همه زمینه ها در مرحله پسابرجام باید گسترش یابد.»
وزیران امور خارجه ایران و سوئد در این دیدار همچنین در خصوص تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا گفتوگو کردند.
وزیر امور خارجه سوئد نیز در این دیدار ضمن تبریک توافق هستهای ایران بر گسترش همکاریهای دو کشور در مرحله فعلی تأکید کرد.
ظریف در ادامه سفر اروپاییاش شامگاه سه شنبه (11 خرداد) از هلسینکی وارد استکهلم، پایتخت سوئد شد.
«ایران محیطی امن برای سرمایهگذاری است»
از دیگر برنامههای روز چهارشنبه ظریف در استکهلم، شرکت در نشست مشترک اقتصادی ایران و سوئد بود.
ظریف طی سخنانی در این نشست ضمن تشویق همه شرکتها برای سرمایهگذاری در ایران تأکید کرد: «من همه را برای همکاری با ایران تشویق می کنم، چرا که شما محیطی امن تر از ایران پیدا نخواهید کرد و وجود این امنیت به دلیل حکومت و قدرت نظامی نیست بلکه به واسطه اتکا و اعتماد به مردم است.»
وی در ادامه گفت: «حضور بخش خصوصی ایران و سوئد در این نشست نشان از فرصت های زیادی است که در اقتصاد، امنیت و توسعه دو کشور وجود دارد.»
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: «ما مذاکرات بسیاری طولانی در موضوع هسته ای انجام دادیم و کسی هم فکر نمی کرد تا این حد به تعهدات خود متعهد باشیم.»
قرار است پس از سوئد، ظریف به همراه هیات سیاسی- اقتصادی همراه خود عازم ریگا، پایتخت لتونی شود.
لهستان مقصد نخست ظریف بود. وی سپس در دومین ایستگاه از این سفر دورهای به فنلاند سفر کرد.
در این سفر 60 فعال اقتصادی ایران به سرپرستی محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ظریف را همراهی می کنند.