نتایج پژوهشهای بلند مدت دانشمندان امریکایی درباره آثار زیان آور گوشیهای تلفن همراه حاکی از «موارد اندک» سرطان در موشهای آزمایشگاهی بوده است.
در این بررسیها که از حدود یک دهه قبل آغاز شده است، محققان متوجه شکلگیری تومورهایی در مغز و قلب موشهای نر شدند و به همین دلیل نتایج تحقیقات خود را پیش از پایان یافتن آزمایشها منتشر کردند.
این موشها در معرض امواج کوتاه رادیویی که از گوشیهای تلفن همراه منتشر میشود، قرار داشتند.
با وجود این، دانشمندان حاضر در این تحقیقات اعلام کردند نتیجهگیری کلی درباره سرطانزا بودن گوشیهای تلفن همراه هنوز زود است.
جان بوچر، یکی از مسئولان این برنامه پژوهشی گفت: «کارهای زیادی برای پی بردن به آثار این یافتهها در فناوریهای مخابراتی...باقی مانده است (اما) ما احساس کردیم مطرح کردن (این یافته) حائز اهمیت بود.»
این پژوهش نتایج غیرمعمولی نیز به همراه داشت؛ در طول آزمایشها وجود تومور در موشهای ماده دیده نشد و موشهایی که در معرض امواج رادیویی قرار گرفتند نسبت به گروه کنترل – که در معرض امواج رادیویی نبود - عمر طولانیتری داشتند.
جاناتان سامت، استاد دانشگاه کارولینای جنوبی گفت برای نتیجهگیری درباره یافتههای این گزارش و یافتههایی که سرطانزا بودن امواج رادیویی را تایید کند «راه درازی» در پیش است.
کمیسیون فدرال مخابرات امریکا که مسئولیت استانداردهای ایمنی را در امریکا بر عهده دارد، اعلام کرد از نتایج این گزارش مطلع شده است.
یک سخنگوی این سازمان گفت: «ما به پیروی از پیشنهادهای متخصصان سلامت و ایمنی ادامه میدهیم.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.