News   /   آمريکا

«برخی تاسیسات اتمی امریکا در برابر حملات تروریستی امنیت کافی ندارند»

یکی از تاسیسات اتمی امریکا در ایالت نیویورک که قدمت آن به حدود نیم قرن پیش می رسد.

مطالعات جدید آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی امریکا نشان می‌دهد 96 مورد از تاسیسات اتمی امریکا در برابر خطراتی مانند حملات تروریستی و ​​خرابکاری از امنیت کافی برخوردار نیستند.

در این مطالعه به فاجعه اتمی فوکوشیما در ژاپن اشاره شده و آمده است غفلت از این خطرات علاوه بر زیان قابل توجه به اقتصاد امریکا می‌تواند باعث ابتلای ده‌ها هزار امریکایی به سرطان و همچنین وادار کردن 3.5 میلیون نفر به جابجایی از منطقه‌ای بزرگتر از ایالت نیوجرسی شود.

فاجعه اتمی فوکوشیما در 20 اسفند 1389 در پی زلزلهٔ ۹ ریشتری و سونامی رخ داد و به نشت مواد رادیواکتیو در منطقه منجر شد.

در پی حادثه اتمی فوکوشیما، کنگره امریکا صندوقی تاسیس کرد تا هزینه مطالعه بلایای طبیعی را به منظور جلوگیری از وقوح حادثه‌ای مشابه در امریکا تامین کند.

آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی امریکا از مقامات امریکایی خواسته است از حادثه اتمی فوکوشیما درس بگیرند و ایمنی و امنیت رآکتورهای اتمی را در سراسر ایالات متحده تقویت کنند.

این آکادمی با اشاره به اینکه استخرهای سوخت هسته‌ای  بیشترین خطر را در حمله تروریستی یا خرابکاری در برخواهد داشت، توصیه کرده است به جای نگهداری سوخت مصرف شده به صورت مایع در استخر، آن را به صورت خشک در بشکه‌های ویژه نگهداری کنند تا خطر نشت آن به حداقل برسد.

نمایی از نیروگاه اتمی فوکوشیمای ژاپن پس از فاجعه سال 1389

با وجود اینکه کارشناسان امریکایی پیشتر زیان‌ها و خسارات یک فاجعه اتمی احتمالی در امریکا را مورد ارزیابی قرار داده‌اند اما آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی در گزارش جدید خود تاکید دارد در صورت وقوع این فاجعه، عمق آن و خسارات وارده از جمله شمار قربانیان بسیار بیشتر از آن چیزی است که پیشتر ارزیابی شده بود.

آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی امریکا از مقامات دولتی این کشور خواسته است با چاره‌اندیشی به موقع جلوی وقوع فاجعه اتمی احتمالی را در امریکا بگیرند.

کارشناسان فاجعه اتمی فوکوشیما را بعد از حادثه چرنوبیل در اوکراین، بزرگ‌ترین فاجعهٔ اتمی می‌دانند و از نظر پیچیدگی آن را در مقام نخست فجایع اتمی جهان قرار می‌دهند زیرا همه رآکتورهای نیروگاه فوکوشیما در این رویداد با مشکل مواجه شد.

پس از این زلزله سیستم‌های خنک‌کننده رآکتورهای نیروگاه فوکوشیما از کار افتاد و موجب انتشار سوخت هسته‌ای نیروگاه و مواد رادیواکتیو در هوا، خاک و اقیانوس آرام شد.

این حادثه سبب شد 160 هزار نفر از مردم ژاپن خانه‌های خود را در اطراف نیروگاه تخلیه کنند و شماری نیز به بیماری سرطان مبتلا شوند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku