مردم اوکراین در سیامین سالروز فاجعه اتمی چرنوبیل یاد و خاطره قربانیان را گرامی داشتند.
در ساعات اولیه 6 اردیبهشت 1365 ( 26 آوریل 1986) یک آزمایش فنی اشتباه در نیروگاه اتمی چرنوبیل در اوکراین فعلی که در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، موجب ذوب شدن مواد رادیو اکتیو و فوران ابرهای مرگبار حاوی مواد اتمی در آسمان شد.
در پی این فاجعه اتمی، دهها هزار تن از مردم مجبور به ترک خانه هایشان شدند.
مراسم یادبودی در اسلاووتیچ، شهری که برای اسکان کارگران این نیروگاه ساخته شده بود، برگزار شد. این درحالی است که مردم در کیف با رفتن به کلیساها یاد و خاطره قربانیان را گرامی داشتند. پترو پروشنکو، رئیس جمهور اوکراین نیز در مراسمی در نزدیکی این نیروگاه حضور یافت.
کارکنان نیروگاه چرنوبیل نیز با روشن کردن شمع، یاد و خاطره آتش نشانان و کارگرانی را که پس از فاجعه هستهای چرنوبیل جان باختند، گرامی داشتند.
مراسم سالروز چرنوبیل هم زمان با مراحل نهایی تکمیل پوشش غول پیکر فولادی با هدف جلوگیری از انتشار احتمالی پرتوهای مرگبار رادیو اکتیو این نیروگاه برای 100 سال آینده، برگزار شد.
بودجه 1.5 میلیارد دلاری برای ساخت این پروژه با کمک مالی بیش از 40 کشور دنیا تهیه شده است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از نیم میلیون نظامی و غیر نظامی از سراسر اتحاد سابق جماهیر شوروی برای پاکسازی این منطقه از غبار هستهای فراخوانده شدند. 31 تن از آتش نشانان و کارکنان این نیروگاه بلافاصله پس از وقوع این فاجعه جان باختند.
در سه دهه گذشته ، هزاران تن دیگر به بیماریهای ناشی از مواد رادیو اکتیو از جمله سرطان مبتلا شدند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.