News   /   آسيا

آغاز کار اولین رآکتور اتمی ژاپن پس از فاجعه فوکوشیما

کارکنان نیروگاه شرکت برق کیوشو در اتاق‌های فرمان و کنترل رآکتور نیروگاه سندای، 20 مرداد 1394 (AFP)

با وجود انتقادات فراوان، ژاپن پس از گذشت چهار سال و نیم از فاجعه نیروگاه اتمی فوکوشیما دایچی، استفاده از انرژی هسته‌ای را از سر گرفته است.

شرکت برق کیوشو سه‌شنبه رآکتور شماره یک در نیروگاه اتمی سندای در شهر ساتسوموسندای در منطقه کاگوشیما را بار دیگر روشن کرده است و به دو سال خاموشی راکتورهای اتمی این کشور پایان داد.

زلزله 9 ریشتری سال 2011  که امواج سونامی در پی آن به سواحل ژاپن رسید، رآکتورهای این کشور را برای مدت دو سال خاموش کرد. در آن حادثه بیش حدود 16 هزار نفر کشته شدند و 2500 نفر نیز هنوز ناپدید هستند.

اعتراضات به آغاز فعالیت دوباره رآکتور اتمی در ژاپن

 

ذرات رادیواکتیو

این زلزله آسیب‌های شدیدی به رآکتورهای نیروگاه اتمی فوکوشیما دایچی وارد کرد. سیستم‌های خنک‌کننده راکتورهای نیروگاه از کار افتاد و موجب ذوب شدن سوخت هسته‌ای نیروگاه و انتشار مواد رادیواکتیو در هوا، خاک و اقیانوس آرام شد.

فاجعه فوکوشیما که از زمان فاجعه چرنوبیل در سال 1986 بزرگ‌ترین حادثه اتمی جهان تلقی می‌شود سبب شد 160 هزار نفر خانه‌های خود در اطراف نیروگاه را تخلیه کنند.  

این در حالی است که پس از فاجعه فوکوشیما، بسیاری از مردم ژاپن مخالف استفاده مجدد از انرژی هسته‌ای هستند.

هزنیه زیاد واردات انرژی برای ژاپن که فاقد منابع فسیلی است موجب شده این کشور از رآکتورهای اتمی برای تولید انرژی استفاده کند.

توماس کابرگر، رئیس بنیاد انرژی تجدیدپذیر ژاپن گفت: «منافع بسیار زیادی در بازگشایی رآکتورهای هسته‌ای وجود دارد. پذیرش تعطیلی همیشگی این رآکتورها پیامدهای مالی در پی خواهد داشت که مدیریت آن سخت خواهد بود.»

دولت ژاپن می‌گوید برای جلوگیری از تکرار فاجعه فوکوشیما، رآکتورها را پس از گذراندن سخت‌ترین تدابیر نظارت ایمنی در جهان راه‌اندازی کرده است.

 شونیچی تاناکا، رئیس سازمان مقررات هسته‌ای ژاپن در مصاحبه با روزنامه «نیکی» این کشور می‌گوید فاجعه فوکوشیما دوباره تکرار نخواهد شد.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku