News   /   اروپا

چرا کامرون مخالف پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا است؟

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه (راست) در کنار دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا (تصویر آرشیوی)

یک تحلیلگر سیاسی می‌گوید مخالفت دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا با پیوستن ترکیه به اتحادیۀ اروپا تلاشی مستاصلانه برای افزایش مخالفان خروج انگلیس از این اتحادیه در همه‌پرسی آتی بریتانیا است.

حفصه کارا مصطفی، خبرنگار و تحلیل‌گر سیاسی روز یکشنبه (2 خرداد) در گفت‌وگو با شبکۀ خبری پرس تی‌وی به اظهارات کامرون مبنی بر این‎که بعید است ترکیه قادر به پیوستن به اتحادیۀ اروپا باشد و بریتانیا برای پیوستن کشوری دیگر به این اتحادیه می‌‎تواند از حق وتوی خود استفاده کند، واکنش نشان داد.

نخست وزیر انگلیس گفته بود: «با توجه به سرعت کنونی پیشرفت این فرآیند (پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا)، حتی چشم‌انداز وقوع این امر می‌تواند چند دهه، به معنای واقعی کلمه چند دهه طول بکشد و حتی در آن مرحله نیز، ما قادر به نپذیرفتن این امر خواهیم بود.»

کارا مصطفی در این باره گفت: «به نظر می‌رسد که دیوید کامرون به طور فزاینده‎ای برای جلب حمایت موافقان عضویت انگلیس در اتحادیۀ اروپا مستاصل شده است.»

وی افزود: «مشاهدۀ عضویت یک کشور با اکثریت مسلمان در اتحادیۀ اروپا در واقع به نفع برگزیت (طرح خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا) است. بنابراین او (کامرون) تأکید کرده است که ترکیه، به عنوان یک کشور با جمعیت اکثراً مسلمان قادر به عضویت در اتحادیۀ اروپا نخواهد بود. این در حالی است که در گذشته بریتانیا در واقع یکی از حامیان اصلی پیوستن ترکیه به اتحادیۀ اروپا بوده است.»

کارا مصطفی همچنین گفت: «بنابراین، نوعی تعصب پنهان وجود دارد که به عنوان بخشی از کمپین همه‌پرسی برای جدایی از اتحادیۀ اروپا ظاهر شده است. در وهلۀ اول به این دلیل که کسانی که مدافع جدایی بریتانیا از اتحادیۀ اروپا هستند، از موضوع پیوستن ترکیه به عنوان یک عنصر هراس‌آور در میان رأی دهندگان بریتانیایی استفاده می‌کنند. از این موضوع که یک کشور با جمعیت بسیار بزرگ مسلمان می‌تواند به عضویت اتحادیۀ اروپا در بیاید.»

به گفتۀ این تحلیل‌گر سیاسی این موضوع موجب ناامیدی کامرون شده است که طی ماه‌های اخیر تماش تلاش خود را برای شکست پروژۀ برگزیت به کار گرفته است.

پیشتر کامرون هشدار داد که ترک اتحادیۀ اروپا میلیاردها پوند از سرمایه‌های بریتانیا و امنیت این کشور را در معرض خطر قرار خواهد داد. وی تصریح کرد پذیرش طرح ترک اتحادیۀ اروپا «تاثیر مخربی» در پروژه‌های جاده‎ای، ریلی و آموزشی انگلیس خواهد گذاشت.

پیش از این، بانک مرکزی انگلیس نیز اعلام کرده بود که برگزیت می‎تواند اقتصاد بریتانیا را که پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا به حساب می‌آید، با رکود روبرو کند.

براساس تازه‌ترین نظرسنجی‎ها رأی‌دهندگان بریتانیایی بر این باورند که ماندن در اتحادیۀ اروپا می‎تواند بهترین گزینه برای اقتصاد انگلیس باشد، اما با افزایش موافقان برگزیت طی ماه‌های اخیر، هر احتمالی در مورد نتیجۀ همه‌پرسی وجود دارد. 

همه پرسی درباره ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا یا خروج آن از این اتحادیه در تاریخ 3 تیر 1395 (23 ژوئن) برگزار می‌شود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku