بر اساس نتایج یک نظرسنجی جدید، دو سوم امریکاییها در صورت مواجهه با پیشامدی غیرمترقبه که مستلزم نقدینگی هزار دلاری باشد، در تامین این وجه در مضیقه خواهند بود.
این گزارش نشان میدهد که به رغم گذشت چندین سال از «رکود بزرگ» اوضاع مالی شهروندان امریکایی همچنان متزلزل است.
بر اساس نظرسنجی مشترک اسوشیتد پرس و مرکز پژوهشهای اجتماعی ان.اُ.آر.سی (مرکز افکار سنجی ملی امریکا در دانشگاه شیکاگو) این مشکلات مالی در کلیه سطوح درآمدی به چشم میخورد.
طبق این گزارش، 75 درصد خانوارهایی که درآمد سالانه کمتر از 50 هزار دلار دارند در صورت پیشامدی غیر مترقبه که با صرف هزار دلار مرتفع شود، از عهده تامین این وجه بر نمیآیند. این درحالیست که افرادی با سطح درآمد بین 50 تا صدهزار دلار که معادل 67 درصد جمعیت هستند به طور نسبی قادر به تامین هزینه هستند.
حتی در میان قشر 20 درصدی متمولتر جامعه - که درآمد سالانه بیش از 100 هزار دلار دارند- 38 درصد گفتند که برای تهیه هزار دلار در موارد ضروری تا حدودی دچار مشکل خواهند بود.
به گفته کارولین رتکلایف از مسئولان ارشد موسسه برنامهریزی شهری، که درباره مسائل فقر و پس انداز روز مبادا مطالعه میکند، هر چه بیشتر از وضعیت دخل و خرج مردم امریکا اطلاع مییابیم، حاد بودن ابعاد بحران بیشتر نمایان میشود.
هری اسپنگل شهروند 66 ساله امریکایی ساکن ایالت نیوجرسی است که سابقا تکنسین برق بوده است. وی گفت که تصور میکرده که شغلش محفوظ خواهد بود و به شکل روزمره گذران زندگی میکرده اما در دوره رکود اقتصادی شغل خود را از دست میدهد. وی گفت در صورتی که در شرایط اضطرار هزار دلاری قرار گیرد مجبور خواهد بود که از دوستان یا خانوادهاش قرض بگیرد.
وی افزود که حقوق بازنشستگی و تامین اجتماعی دارد اما مبلغ آنها بسیار ناچیز و ناامیدکننده است.
بر اساس تحقیق موسسه یاد شده، برخورداری از یک حساب پس انداز که بتواند به طور نسبی و فوری جوابگوی پیشامدی غیرمترقبه باشد امری محوری در بهداشت مالی به شمار میرود.
بر اساس نظرسنجی مزبور، به رغم نبود پس انداز لازم، دو سوم امریکاییها احساس مثبتی درباره دخل و خرج روزانه خود داشتند. اما چالش پیش روی اکثر آنان عمدتا ناشی از نیروهای اقتصادی خارج از کنترل آنان نظیر افت بازار سهام و هزینههای درمانی است که اعتماد به نفس بسیاری را در سطح وسیع تر اقتصاد امریکا شکننده کرده است.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که چگونه یأس بسیاری از مردم امریکا درباره اقتصاد، نابرابری درآمد و احساس ناامنی از آینده مالی خود زمینه ساز این جو مشوش در انتخابات ریاست جمهوری امریکا شده است.
دونالد ترامپ نامزد سرمایهدار حزب جمهوریخواه عمدتا با طرح برنامههای عوامگرایانه درباره اخراج مهاجران غیرقانونی و رایزنی برای توافقات تجارت آزاد و با وعده بازگرداندن رونق به امریکا توانسته پیشتاز رقابتها باشد.
در سوی دیگر، برنی سندرز سناتور دموکرات ایالت ورمانت با پیام برچیدن وال استریت (مرکز اقتصادی و بازرگانی امریکا) و وضع مالیات بالاتر بر ثروتمندان توانسته آرای رایدهندگان را جلب کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.