نتایج یک تحقیق نشان میدهد هیلاری کلینتون در زمان صدارت بر وزارت خارجه امریکا، عقد توافقهای تسلیحاتی میان واشنگتن با کشورهای کمک کننده به «بنیاد کلینتون» را تسهیل کرده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی «مادر جونز» (Mother Jones)، نتایج تحقیقات «اینترنشنال بیزینس تایمز» (IBT ، آی.بی.تی) نشان میدهد، هیلاری کلینتون و دستیاران وی در سال 2011 در یک توافق تسلیحاتی 29 میلیارد دلاری با عربستان سعودی، فروش دهها جت جنگنده پیشرفتۀ ساخت شرکت بوئینگ را به این کشور تسهیل کردند.
این توافق تسلیحاتی در حالی صورت گرفت که پیشینه رژیم پادشاهی عربستان سعودی در رعایت حقوق بشر، نگرانی بسیاری از فعالان و سازمانهای حقوق بشر را بر انگیخته بود.
این در حالی بود که عربستان سعودی قبل از صدارت هیلاری کلینتون در وزارت امور خارجه امریکا، بالغ بر 10 میلیون دلار به «بنیاد کلینتون» کمک مالی کرده و درست دو ماه قبل از نهایی شدن توافق فروش جت جنگنده، شرکت بوئینگ نیز مبلغ 900 هزار دلار به این بنیاد کمک کرده بود.
این معامله تسلیحاتی تنها یکی از موارد توافق های تسلیحاتی امریکا با کشورها و شرکتهایی است که به «بنیاد کلینتون» کمک کرده و شاهد افزایش توافقات تسلیحاتی در زمان صدارت هیلاری کلینتون در وزارت امور خارجه امریکا بودهاند.
تحقیقات آی بی تی نشان میدهد که بین اکتبر 2010 میلادی و سپتامبر 2012، وزارت امور خارجه امریکا از فروش تسلیحاتی به 20 کشور کمک کننده به بنیاد کلینتون، به ارزش 165 میلیارد دلار، حمایت کرده و در توافق های تسلیحاتی پنتاگون با شانزده کشور از این بیست کشور، به ارزش 151 میلیارد دلار، مؤثر بوده است.
فروش این تسلیحات، قدرت نظامی رژیمهای خودکامه منطقه خاورمیانه و آفریقا را که همچون عربستان سعودی به علت نقض قوانین حقوق بشر با انتقادهای فزاینده روبرو بوده اند، تقویت کرده است.
بر اساس تحقیقات آی بی تی، هیلاری کلینتون در زمان تصدی وزارت امور خارجه امریکا برخی از این کشورها را متهم کرد در ساماندهی یک کمپین جدی و پایدار در مقابله با تروریسم ناموفق عمل کردهاند.
در دسامبر سال 2009 میلادی، سایت افشاگر ویکی لیکس، نامههای الکترونیکی وزارت امور خارجه امریکا را منتشر کرد که در بخشی از آن کلینتون عربستان سعودی را بزرگترین منبع مالی برای گروههای تروریستی جهان میداند و از بیتوجهی رژیم سعودی به ریشه این جریان مالی ابراز ناخرسندی می کند.
وی در این اسناد افشاگرانه، سطح همکاری قطر با امریکا را در مجموع «بدترین» میزان در منطقه ارزیابی می کند و می گوید، دولت کویت در برخورد و اقدام علیه افرادی که از داخل این کشور بودجه حملات را تامین میکنند و یا در تسهیل آن نقش دارند، «تمایل کمتری» نشان داده است.
هیلاری کلینتون همچنین در این اسناد به «حمایت مالی کمک کنندگان مستقر در امارات متحده عربی به گروههای مختلف تروریستی» اشاره کرده است.
این در حالی است که همه این کشورها به «بنیاد کلینتون» کمک مالی کرده و در زمان وزارت امور خارجه امریکا هنگام تصدی کلینتون، از افزایش مجوز صادرات سلاح بهره بردهاند.
دولت ها و شرکت هایی که از توافقات تسلیحاتی در زمان تصدی کلینتون در وزارت امور خارجه امریکا سود جسته اند، در مجموع بین 54 میلیون تا 141 میلیون دلار به بنیاد کلینتون کمک کرده اند.
بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق امریکا، «بنیاد کلینتون» را به منظور آن چه «افزایش امنیت بهداشتی، توان مالی و خدمات شهروندی برای مردم سراسر جهان در مقابله با چالشهای جهانی» عنوان می شود، تاسیس کرد.