News   /   اروپا

اشپیگل از توافق محرمانه اتحادیه اروپا و سودان بر سر پناهجویان خبر داد.

عمر البشیر، رییس جمهور سودان (تصویر آرشیوی)

طبق یک گزارش اتحادیه اروپا در تلاش برای توقف ورود پناهجویان به این قاره از آفریقا، با عمر البشیر، رییس جمهور سودان معامله محرمانه‌ای داشته است.

روزنامه آلمانی اشپیگل گزارش داد نمایندگان 28 کشور عضو اتحادیه اروپا 23 مارس (4 فروردین) نشستی برگزار کردند که در آن بر سر همکاری با بشیر برای توقف ورود سیل پناهجویان به اروپا توافق کردند.

بر اساس این معامله، اتحادیه اروپا 40 میلیون پوند را در مدت 3 سال در اختیار 8 کشور آفریقایی از جمله سودان قرار می‌دهد تا از مرزهای‌ خود حفاظت کنند.

به گزارش اشپیگل، کمیسیون اروپا هشدار داده بود که عامه مردم «تحت هیچ شرایطی» نباید از این توافق مطلع شوند.

اسناد محرمانه‌ای که به دست روزنامه اشپیگل رسیده نشان می‌دهد اروپا همچنین قرار است دوربین، اسکنر و سِرورهایی برای ثبت نام پناهجویان در اختیار سودان قرار ‌دهد.

بر اساس این پروژه که آلمان هدایت آن را به عهده دارد علاوه بر آموزش نیروهای پلیس مرزی سودان، کمپ و بازداشتگاه‌هایی نیز در این کشور ساخته می‌شود.

تصویر آرشیوی که نیروی دریایی ایتالیا در 26 اسفند 1394 منتشر کرد پناهجویانی را نشان می‌دهد که در یک عملیات امداد و نجات در نزدیکی ساحل سیسیل روی یک قایق بادی نشسته‌اند. (عکس: خبرگزاری فرانسه)
تصویر آرشیوی که نیروی دریایی ایتالیا در 26 اسفند 1394 منتشر کرد پناهجویانی را نشان می‌دهد که در یک عملیات امداد و نجات در نزدیکی ساحل سیسیل روی یک قایق بادی نشسته‌اند. (عکس: خبرگزاری فرانسه)

به گفته مقام‌های سودانی در هفته‌های اخیر چندین آلمانی برای بحث و تبادل نظر درباره ساخت این کمپ‌ها به این کشور آفریقایی سفر کرده‌اند.

سودان که از نظر مساحت سومین کشور آفریقایی به شمار می‌رود یک مسیر کلیدی برای پناهجویان اریتره، سومالی، جمهوری دموکراتیک کنگو و جمهوری آفریقای مرکزی به شمار می‌رود که با عبور از خارطوم به لیبی می‌روند و از آنجا با قایق عازم اروپا می‌شوند.

معامله اتحادیه اروپا با رییس جمهور سودان نگرانی گروه‌های حقوق بشر را برانگیخته است چرا که وی در دیوان بین‌المللی کیفری با اتهاماتی نظیر نسل‌کشی و ارتکاب جنایات جنگی در درگیری سال 2003 در دارفور غربی مواجه است.

اروپا با بزرگ‌ترین بحران پناهجویان از زمان جنگ جهانی دوم دست و پنجه نرم می‌کند. پناهجویانی از مناطق ناآرام در قاره آفریقا و خاورمیانه به ویژه سوریه به سوی این قاره سرازیر شده‌اند.

با این وجود اتحادیه اروپا درباره همکاری سودان با آوارگان تردیدهایی دارد چرا که دولت سودان به همکاری با شبکه‌های جنایی در زمینه عبور غیرقانونی پناهجویان متهم است. طبق گزارش یک گروه حقوق بشر، پلیس و ارتش سودان پناهجویان را به قاچاقچیان انسان می‌فروخته‌اند.

توافق اتحادیه اروپا و ترکیه

نزدیک به دو ماه پیش اتحادیه اروپا و ترکیه در بروکسل، بر سر ممانعت از ورود پناهجویان به خاک اروپا از طریق ترکیه توافق کردند.

بر اساس این توافق آنکارا منابع مالی بیشتری برای پناهجویانی که در خاک این کشور زندگی می‌کنند، از اتحادیه اروپا دریافت می‌کند. همچنین در عوض مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از سرگرفته می‌شود و لغو روادید برای شهروندان ترکیه‌ای سریع‌تر انجام می‌شود.

تصویری از پناهجویان در مرز یونان و مقدونیه (عکس از خبرگزاری فرانسه)
تصویری از پناهجویان در مرز یونان و مقدونیه (عکس از خبرگزاری فرانسه)

در مقابل ترکیه نیز از تردد غیرقانونی پناهجویان از طریق سواحل این کشور و ورود آنان به اروپا از راه‌های غیرقانونی جلوگیری می‌کند و تمام پناهجویانی را که از این طریق به 28  کشور اتحادیه اروپا وارد شده‌اند، باز می‌گرداند.

بر اساس توافق میان ترکیه و اتحادیه اروپا، پناهجویانی که از اول فروردین 1395 (20مارس) به طور غیر قانونی وارد یونان شده‌اند در صورتی که موفق به دریافت پناهندگی نشده باشند به ترکیه بازگردانده خواهند شد.

این استرداد با اعتراض بسیاری از نهادهای حقوق بشر همراه بوده است. این سازمان ها و نهاد ها بر این باورند ترکیه مکان مناسبی برای پناهجویان نیست.

در حال حاضر و در راستای این توافقنامه بیش از 11 هزار پناهجو در مرز یونان با مقدونیه سرگردان هستند.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد، بیش از یک میلیون پناهجو در سال گذشته میلادی وارد خاک اروپا شده اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku