کمیته ضد شکنجه سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر از سوی رژیمهای اسرائیل و عربستان سعودی هشدار داده است.
این کمیته در گزارش روز جمعه خود درباره مسائلی چون بازداشت اداری اسرائیل، استفاده این رژیم از قوه قهریه علیه فلسطینی ها، شرایط اسرای فلسطینی از جمله اعتصاب غذا و زندان انفرادی، تخریب منازل فلسطینی ها، خشونت شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینی ها ابراز نگرانی کرد.
بازداشت موسوم به «اداری» از جمله سیاستهای دستگیری بدون تفهیم اتهام به شمار می آید که به مقامهای اسرائیلی اجازه میدهد فلسطینیان را بدون کیفرخواست و تفهیم اتهام یا برگزاری محاکمه تا شش ماه زندانی کنند و دوران حبس این زندانیان برای مدت زمان نامحدود قابل تمدید خواهد بود.
بیش از 7 هزار فلسطینی در حال حاضر در زندانهای اسرائیل به سر میبرند که بر اساس گزارشهای منتشر شده بسیاری از آنان در قالب به اصطلاح «بازداشت اداری» زندانی شدهاند.
در این گزارش درباره استفاده از قوه قهریه آمده است، برخی از واکنش های نیروهای اسرائیل به حملاتی که گفته می شود از سوی فلسطینی ها صورت می گیرد، نشان از «کشتارهای غیرقانونی از جمله اعدام های غیررسمی احتمالی» دارد.
این کمیته همچنین درباره سیاست های رژیم اسرائیل در «شکنجه و دیگر برخوردهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرکننده» یا مجازاتهای غیرقانونی از جمله مجازات کودکان و نوجوانان ابراز نگرانی کرده است.
این کمیته همچنین در اولین بازبینی خود درباره عربستان سعودی از سال 2002 میلادی تاکنون، درباره مسائلی چون شکنجه و برخورد نامناسب در زندان ها و بازداشتگاههای عربستان سعودی، بدرفتاری با خبرنگاران و کارگران مهاجر، نحوه اعتراف گیری و مجازات اعدام در این کشور پادشاهی، «به شدت» ابراز نگرانی کرد.
کمیته سازمان ملل علیه شکنجه گری، همچنین درباره «ادامه محکومیت و اعمال مجازات های فیزیکی» از سوی مقامات سعودی هشدار داد.
این کمیته در گزارش خود به رائف بدوی، وب لاگ نویس سعودی، اشاره کرد که به خاطر نوشته های خود در اینترنت، به هزار ضربه شلاق و ده سال زندان محکوم شده است.
در این گزارش آمده است، ریاض باید در پرونده رائف بدوی تجدید نظر کند. مقامات سعودی نوشته های وی را «توهین به اسلام» خوانده اند.
کمیته ضد شکنجه سازمان ملل همچنین درباره استمرار مجازات اعدام و شمار فزاینده اعدام در عربستان سعودی ابراز تاسف کرد.
ریاض مدتهاست به علت نقض قوانین حقوق بشر با انتقاد و اعتراضات بین المللی مواجه است. حکومت پادشاهی عربستان سعودی در سال 2015 میلادی 153 نفر از جمله 71 تبعه خارجی را اعدام کرده است.
سازمان عفو بین الملل سال گذشته در گزارشی روند محاکمه در عربستان سعودی را مغایر با هنجارهای دادرسی جهانی دانست.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.