معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطینی حماس میگوید این جنبش به دنبال جنگ با اسرائیل نیست، اما ورود ارتش این رژیم را به سرزمینهای فلسطینی تحمل نخواهد کرد.
اسماعیل هنیه روز جمعه (17 اردیبهشت) در خطبههای نماز جمعه در غزه گفت: «ما خواستار یک جنگ تازه نیستیم، اما تحت هیچ شرایطی این تهاجم را نمیپذیریم.»
وی گفت نظامیان رژیم اسرائیل «به بهانۀ جستجو برای تونل، 150 تا 199 متر» در غزه نفوذ کردهاند.
هنیه تأکید کرد: «ما در چندین پیام اعلام کردهایم که مقاومت اجازه نخواهد داد ارتش اسرائیل قوانین جدیدی در داخل مرزهای نوار غزه تحمیل کند.»
معاون رئیس دفتر سیاسی حماس گفت این جنبش ایجاد یک «منطقۀ حائلِ» یکصد متری را در خاک غزه نخواهد پذیرفت.
رژیم اسرائیل روز جمعه (17 اردیبهشت) برای سومین روز پیاپی نوار غزه را هدف حملات خود قرار داد. ارتش اسرائیل با صدور بیانیهای ادعا کرد هواپیماها، توپخانه و تانکهای ارتش تاسیسات حماس را در نوار غزه هدف آتش خود قرار دادند.
اسرائیل مدعی است این حملات را به تلافی حملات مبارزان فلسطینی به سرزمینهای اشغالی اجرا میکند.
به گفتۀ شاهدین هواپیماهای اسرائیلی روز جمعه شهرهای بیت لاهیا در شمال غزه و خزاعه در جنوب شرقی خان یونس را چندین بار بمباران کردند.
روز گذشته یک زن فلسطینی بر اثر حملات توپخانه ای ارتش اسرائیل به منطقه الفخاری در خان یونس کشته شد.
در پی حملاتی که رژیم اسرائیل از چهارشنبه در نوار غزه آغاز کرده است، نیروهای مقاومت فلسطین با شلیک خمپاره به سمت مواضع اسرائیل واکنش نشان داده و به این رژیم هشدار دادند.
درگیری هنگامی آغاز شد که تانکهای اسرائیلی اواسط روز چهارشنبه مواضعی را در منطقه الشجاعیه در شرق شهر غزه هدف گلوله های توپخانه قرار دادند. پس از این اقدامِ ارتش اسرائیل، گردانهای القسام فلسطین یکی از بولدوزرهای اسرائیلی را در نزدیکی محله الشجاعیه با خمپاره هدف قرار دادند.
ارتش اسرائیل به تناوب به بهانه پاسخ به حملههای موشکی گروههای فلسطینی اقدام به بمباران نوار غزه میکند که این حملات منجر به کشته و زخمی شدن دهها غیر نظامی فلسطینی شده است.
آخرین تجاوز نظامی اسرائیل به نوار غزه به آگوست سال 2014 (تابستان 93) باز میگردد که با مذاکرات غیرمستقیم در مصر پایان یافت. طی این جنگ 50 روزه بیش از 2 هزار و 200 فلسطینی کشته شدند که 557 نفر آنها کودک بودند. شمار زخمیهای این حملهها بیش از 11 هزار نفر بوده است.
محاصره نوارغزه از سال 2007 آغاز شده است و اسرائیل با همکاری مصر تمامی گذرگاه های منتهی به نوارغزه را مسدود کرده و ورود هر گونه کالا به این منطقه حتی دارو و تجهیزات پزشکی را ممنوع کرده است. این محاصره باعث افزایش فقر و بیکاری در نوار غزه شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.