رئیس جمهور ایران از سه برابر شدن حجم مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و كره جنوبی خبر داد و گفت حجم این مبادلات به 18 میلیارد دلار می رسد.
حسن روحانی روز دوشنبه در یک نشست خبری مشترک با رئیس جمهور کره جنوبی گفت: «امروز 19 سند بین مقامات دولتی دو کشور به امضا رسید و اسناد متعدد دیگری نیز توسط بخشهای خصوصی ایران و کره جنوبی به امضا خواهد رسید و دو طرف تصمیم گرفتیم رقم مبادلات تجاری خود را از حدود 6 میلیارد دلار کنونی به سه برابر یعنی 18 میلیارد دلار افزایش دهیم.»
رئیس جمهور ایران همچنین از توسعۀ روابط فرهنگی، علمی و فناورانه و فعالیت مشترک دو کشور در این زمینه خبر داد و گفت: «گردشگری و توریسم و برقراری پرواز مستقیم سئول به تهران و نیز سرمایهگذاری بخشهای کرهای در زیرساختهای مربوط به توریسم در ایران از جمله ساخت هتل از موضوعاتی بود که در مذاکرات خود آن را مورد تأکید قرار دادیم.»
روحانی با بیان این که در جریان سفر رئیس جمهور کره جنوبی به ایران توافقات مهمی انجام شده است، افزود: «یکی از این توافقات تبدیل روابط تجاری دو کشور به روابط راهبردی و ریشهدار است که برای ایجاد این تحول بزرگ، شرکتهای کره جنوبی به سرمایهگذاری و فعالیتهای مشترک اقتصادی با ایران مبادرت خواهند کرد و در کنار این فعالیتها فناوریهای پیشرفته وارد ایران خواهد شد.»
وی همچنین امنیت شبه جزیره کره و خاورمیانه را برای توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: «ایران خواهان صلح و ثبات در شبه جزیره کره است و به طور اصولی با هر گونه ساخت سلاح کشتار جمعی مخالفیم. خواست ما عاری شدن جهان از سلاح کشتار جمعی و هستهای به ویژه در شبه جزیره کره و منطقه خاورمیانه است.»
فصل جدیدی در روابط ایران با جامعه بینالمللی آغاز شده است
پارک گئون هی، رئیس جمهور کره جنوبی نیز در این نشست خبری با اشاره به این که از زمان برقراری روابط دیپلماتیک تهران - سئول در سال 1962 میلادی تاکنون این نخستین دیدار رئیس جمهور کره جنوبی از ایران است، افزود: «زمانی که فصل جدیدی در توسعه روابط ایران با جامعه بینالمللی آغاز شده این سفر مهم و تاریخی انجام میشود و دو طرف علاقمند هستیم که مناسبات و همکاریهای خود را در بخشهای مختلف هر چه بیشتر گسترش دهیم.»
وی با اشاره به ترسیم چشماندازی از روند توسعه روابط تهران-سئول گفت: «در جریان این سفر نخستین بیانیه مشترک دو کشور صادر خواهد شد و این میتواند راهنمای خوبی برای توسعه روابط تهران–سئول باشد.»
روحانی روز دوشنبه (13 اردیبهشت) در مجموعۀ تاریخی-فرهنگی سعدآبادِ تهران به طور رسمی از پارک گئون هی استقبال و با وی دیدار کرد.
جستجوی راههای تقویت همکاری مشترک در حوزههای، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و امضای اسناد متعددی با هدف ایجاد تحرکی جدی در روابط رو به توسعه دو کشور از جمله محورهای مذاکرات پارک و روحانی و هیاتهای عالیرتبه ایران و کره جنوبی است.
قرار است 44 تفاهم نامه بین دو كشور به امضا برسد كه از این تعداد، 19 تفاهم نامه در حضور روسای جمهوری به امضا رسید و بقیه در چارچوب تجاری بین فعالان اقتصادی امضا خواهد شد.
موافقتنامه حمل و نقل دریایی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره جنوبی، یادداشت تفاهم چارچوب همکاری در زمینه حمل و نقل و امور زیربنایی، یادداشت تفاهم همکاریهای نفت، گاز طبیعی، پالایشگاه و پتروشیمی، یادداشت تفاهم در خصوص همکاری در زمینه منابع آب، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه توسعه انرژی الکتریکی و صنایع جدید انرژی و یادداشت تفاهم همکاری در زمینه ماهیگیری و آبزیان از جملۀ اسنادی بود که روز دوشنبه (13 اردیبهشت) امضا شد.
مقامات بلندپایۀ ایران و کره جنوبی همچنین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه علوم و تکنولوژی، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه آموزش عالی، یادداشت تفاهم همکاری اعلام سال 2017 به عنوان سال فرهنگی و تأسیس مرکز فرهنگی کره در تهران و مرکز فرهنگی ایران در سئول، سند برنامه مبادلات فرهنگی، علمی و آموزشی دولت جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی، یادداشت تفاهم همکاری توسعه بنادر و یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مراقبتهای بهداشتی و علوم پزشکی امضا کردند.
یادداشت تفاهم همکاری وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و وزارت بهداشت و رفاه کره جنوبی و بانک صادرات و واردات کره جنوبی، معاهده معاضدت حقوقی دوجانبه در امور کیفری، معاهده استرداد مجرمین، یادداشت تفاهم همکاری میان وزارت امور اقتصاد و دارایی و شرکت بیمه تجاری کره جنوبی، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه تکنولوژیهای فرهنگی و صنایع خلاق، چارچوب توافق همکاری و توافقنامه همکاری و کمکهای اداری دوجانبه در امور گمرکی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره از دیگر اسنادی بود که در حضور ررؤسای جمهور ایران و کره جنوبی و به منظور ایجاد تحرک جدید در روابط دو کشور به امضا رسید.
رئیس جمهور کره جنوبی روز یکشنبه (12 اردیبهشت) در سفری تاریخی وارد تهران شد و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال وزیر صنعت، معدن و تجارتِ ایران قرار گرفت.
این نخستین بار است که رئیس جمهوری از کشور کره جنوبی به ایران میآید.
هیأتی 236 نفره متشکل از مقامات، رؤسای شرکتهای کرهای و صاحبان صنایع، رئیس جمهور کره جنوبی را در این سفر سه روزه همراهی میکنند.
تقویت همکاریهای مشترک میان ایران و کره جنوبی در حوزههای انرژی، بانک و بیمه، پروژههای زیربنایی، بهداشت و درمان، علم و فناوری از جمله اهداف این سفر تاریخی عنوان شده است.
در جریان این سفر سه روزه، همایش بررسی راههای تقویت و گسترش روابط اقتصادی و تجاری تهران–سئول در دورۀ پسا برجام و فرصتهای سرمایه گذاری شركتهای كرهای در پروژههای اقتصادی ایران، در تهران برگزار خواهد شد.
همزمان با سفر رییس جمهور کره جنوبی به ایران، واردات میعانات نفتی این کشور از تهران تا 10 برابر افزایش یافت و به 300 هزار بشکه در روز رسید.
همچنین واردات صد هزار بشکهای نفت خام این کشور از تهران به زودی به دو برابر افزایش خواهد یافت.