سازمان پزشکان بدون مرز میگوید دولتهای اروپایی در انجام اقدامات مناسب به منظور نجات پناهجویانی که در سفر پرخطر خود از طریق دریا عازم اروپا می شوند، شکست خوردهاند.
این سازمان خیریه، روز دوشنبه با ابراز ناامیدی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام کرد عملیات نجات پناهجویان در دریای مدیترانه را که در ژانویه (دی/بهمن) متوقف شده بود از سر گرفته است.
پزشکان بدون مرز افزود کشتی «کرامت 1» روز شنبه 308 پناهجو از جمله 23 کودک را نجات داده و به ایتالیا منتقل کرده است.
این سازمان با اشاره به افزایش سفر دریایی پناهجویان از افریقا به اروپا در بهار و تابستان افزود خطر غرق شدن آنها افزایش یافته است.
جوآن لیو، رئیس امور بین المللی پزشکان بدون مرز گفت: «فقدان یک راه حل جهانی به بحران کنونی پناهجویان و سیاست بازدارندگی کشورهای اروپایی و همچنین امتناع آنها از ارائه (راه حل) جایگزین برای عبور مرگبار از دریا، همچنان هزاران نفر را به کشتن میدهد.»
گفتنی است سفر دریایی با قایق از لیبی به اروپا بسیار طولانیتر از مسیر ترکیه به اروپا است و میزان مرگ و میر آن نیز بسیار بیشتر است.
سازمان بین المللی مهاجرت، روز دوشنبه اعلام کرد حدود 1200 نفر از آغاز سال 2016 در تلاش برای رسیدن به اروپا از طریق دریا کشته شدهاند و نیمی از قربانیان در مسیر مدیترانه جان باختهاند.
سازمان بین المللی مهاجرت افزود 3771 پناهجوی دیگر نیز به دلایل مشابه در سال 2015 کشته شدهاند.
ترکیه و اتحادیه اروپا اخیرا توافقی بحث برانگیز داشته اند که بر اساس آن ترکیه در ازای پاداشهای مالی و سیاسی مانع سیل پناهجویان از سوریه و دیگر کشورهای درگیر جنگ به اروپا میشود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.