به گفته مقامهای امریکایی، قرار است باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا 250 نیروی نظامی دیگر برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در سوریه، به این کشور عربی اعزام کند.
امریکاییها میگویند هدف از این کار ترغیب سنیها برای پیوستن به مبارزان کرد در شمال شرق سوریه است.
با اعزام این افراد، شمار نیروهای ویژه امریکا در سوریه به 300 تن میرسد.
این در حالی است که اوباما یکشنبه (5 اردیبهشت) در مصاحبه اختصاصی با شبکه بیبیسی اعلام کرد ایالات متحده نیروهای زمینی خود را به سوریه اعزام نخواهد کرد و نظامیگری به تنهایی بحران سوریه را حل نمیکند.
وی مدعی شد: «اینکه امریکا یا انگلیس ... نیروهای زمینی خود را برای سرنگونی (بشار) اسد، (رئیس جمهور سوریه) اعزام کنند، اشتباه است. برای اینکه مشکلات درازمدتِ سوریه را حل کنیم، راهحل نظامی به تنهایی – و قطعاً استقرار نیروهای زمینی ما- چیزی را حل نمیکند.»
اوباما همچنین گفت جامعۀ بینالملل باید به اعمال فشار بر تمامی طرفهای گفتوگو در سوریه از جمله روسیه، ایران و گروههای معارض دولت سوریه برای دستیابی به فرآیند انتقال قدرت در این کشور عربی ادامه دهد.
سخنان اوباما متناقض است
در عین حال، یکی از مشاوران سیاسی سابق سنای امریکا در مصاحبه با پرس تی وی، با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور این کشور، گفت دولت اوباما سیاست روشنی در قبال سوریه ندارد و دچار «تناقض و سردرگمی» است.
جیمز جاتراس گفت طبق معمول، اظهارات اوباما درباره سوریه به نوعی همراه با «سردرگمی و تناقض» به نظر میرسد.
وی افزود رئیس جمهور امریکا بارها از همتای سوری خود خواسته است از قدرت کنارهگیری کند، اما از طرفی گفته سرنگونی او اشتباهی بزرگ است.
سوریه از حدود پنج سال پیش صحنه جنگ و ناآرامی است.
استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز جمعه (3 اردیبهشت) اعلام کرد در نتیجۀ بیش از پنج سال جنگ در این کشور عربی حدود 400 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
آمار دی میستورا از شمار تلفات سوریه، نزدیک به شمار تلفاتی است که مرکز تحقیقات سیاسی سوریه در ماه فوریه اعلام کرد؛ این نهاد سوری از کشته شدن بیش از 470 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ناآرامیهای پنج سال اخیر سوریه خبر داده بود. در گزارش مرکز تحقیقات سیاسی سوریه آمده است، در این ناآرامیها همچنین حدود یک میلیون و 900 هزار نفر زخمی شدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.