رئیس جمهور امریکا میگوید ایالات متحده نیروهای زمینی خود را به سوریه اعزام نخواهد کرد و نظامیگری به تنهایی بحران سوریه را حل نمیکند.
باراک اوباما روز یکشنبه (5 اردیبهشت) در گفتوگو با شبکۀ خبری بیبیسیِ انگلیسی گفت: «اینکه امریکا یا بریتانیا ... نیروهای زمینی خود را برای سرنگونی (بشار) اسد، (رئیس جمهور سوریه) اعزام کنند، اشتباه است.»
وی با اشاره به اینکه بحران سوریه «یک راهحل ساده ندارد»، افزود: «برای اینکه مشکلات درازمدتِ سوریه را حل کنیم، راهحل نظامی به تنهایی – و قطعاً استقرار نیروهای زمینی ما- چیزی را حل نمیکند.»
اوباما گفت ائتلاف موسوم به «ضد داعش» به رهبری امریکا به حملات هوایی خود علیه گروه تروریستی داعش در مناطقی از سوریه از جمله شهر رقه، در شمال شرق سوریه ادامه خواهد داد.
رئیس جمهور امریکا افزود ائتلاف امریکا همچنین مناطقی از خاک کشور سوریه را که تروریستها از آن مناطق به اروپا عزیمت میکنند، محصور خواهد کرد.
اوباما همچنین گفت جامعۀ بینالملل باید به اعمال فشار بر تمامی طرفهای گفتوگو در سوریه از جمله روسیه، ایران و گروههای معارض دولت سوریه برای دستیابی به فرآیند انتقال قدرت در این کشور عربی ادامه دهد.
رئیس جمهور امریکا با انتقاد از کشورهایی که پارلمانشان مجوز حضور نیروهای نظامی آنها را در ائتلاف تحت رهبری امریکا در سوریه نداده است، گفت: «با اینحال آنها از امریکا میخواهند اقدامی در مورد آن (بحران سوریه) صورت دهد.»
استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز جمعه (3 اردیبهشت) گفت در نتیجۀ بیش از پنج سال جنگ در این کشور عربی حدود 400 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
آمار دی میستورا از شمار تلفات سوریه، نزدیک به شمار تلفاتی است که مرکز تحقیقات سیاسی سوریه در ماه فوریه اعلام کرد؛ این نهاد سوری از کشته شدن بیش از 470 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ناآرامیهای پنج سال اخیر سوریه خبر داده بود. در گزارش مرکز تحقیقات سیاسی سوریه آمده است، در این ناآرامیها همچنین حدود یک میلیون و 900 هزار نفر زخمی شدهاند.
اوباما در بخش دیگری از این گفتوگو اذعان کرد تصور نمیکند گروه تروریستی داعش در 9 ماهۀ باقیمانده از دورۀ ریاست جمهوریاش نابود شود، اما گفت: «میتوانیم به تدریج منطقهای را که آنها در آن فعال هستند، کاهش دهیم و یکی از پناهگاههای اصلی (داعش) مانند موصل (در عراق) و رقه (در سوریه) را که قلب تپندۀ این گروه است، تصرف کنیم.»
رئیس جمهور امریکا که طی روزهای گذشته به مدت سه روز در انگلیس به سر میبرد، در این مصاحبه هشدار داد در صورتی که بریتانیا رأی به خروج از اتحادیۀ اروپا بدهد، مذاکرات این کشور با امریکا بر سر قراردادهای تجاری میتواند نزدیک به 10 سال به طول بیانجامد.
همه پرسی درباره ادامۀ حضور انگلیس در اتحادیه اروپا یا خروج آن از این اتحادیه در 3 تیر 1395 (23 ژوئن) برگزار میشود.
اوباما پس از خروج از انگلیس روز یکشنبه به آلمان سفر کرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.