محققان امریکا با استفاده از فن آوری نانوسیم نوعی باتری‌ ماندگار اختراع کرده اند

تصویری از میا لی تای، دانشجوی دکتری در دانشگاه کالیفرنیا در حال نشان دادن فن آوری مبتنی بر نانوسیم که می توان از آن برای ساخت باتری‌های لیتیوم-یون با صدها هزار بار قدرت شارژ مجدد، استفاده کرد.

باتری‌هایی را تصور کنید که می توان آنها را صدها هزار بار بدون این که از ظرفیت اولیه آنها کاسته شود، شارژ کرد.

گروهی از محققان در دانشگاه کالیفرنیا در شهر ایروین امریکا اخیرا با استفاده از ترکیب باتری‌های نانوسیمی به باتری تقریبا مادام العمری دست یافته اند که می توان آن را صدها هزار بار شارژ کرد .

این به آن معناست که ما به زودی در فروشگاه‌ها شاهد چنین باتری خواهیم بود.

دکتر رجینالد پنر، استاد شیمی در دانشگاه ایروین و از مجریان این تحقیق روز جمعه به هافینگتون پست گفت، این تحقیق جدید به منظور آزمایش نانوسیم‌ها صورت گرفت و هدف آن اختراع یک باتری واقعی نبود.

این در حالی است که این فن آوری جدید در زمینه باتری، ما را به امکان توسعه و ساخت باتری‌های تجاری ماندگار با طول عمر بالاتر برای رایانه‌ها، گوشی‌های هوشمند، خودرو و فضاپیماها نزدیکتر می کند.

پنر گفت: «دانشمندان به نانوسیم علاقمند هستند چون قدرت بیشتری را فراهم می کند بدون آن که از میزان کلی انرژی ذخیره شده بکاهد.»

وی افزود: « اما نانوسیم‌ها شکنندگی دارند و هر گونه فاسد شدن و تجزیه مواد نانوسیم به سرعت نانوسیم را خراب کرده و ظرفیت آن را از بین می‌برد و این بد است . تحقیق ما مهم است چون نشان می‌دهد یک اصلاح بسیار ساده در یک باتری یا خازن ممکن است زمینه را برای طول عمر بیشتر مواد الکترود نانوسیم فراهم کند و طبق مطالعات ما ماندگاری آن را تا چهل برابر افزایش دهد.»

در این تحقیق که روز چهارشنبه در نشریه «انرژی لترز» (Energy Letters ) منتشر شد، نانوسیم‌های طلا با روکشی از دی اکسید منگنز، در نوعی الکترولیت ژلاتینی شبیه به پلکسی گلاس، قرار گرفت. این نانوسیم‌ها هر کدام از یک تار موی انسان، هزاران برابر نازک تر هستند.

تصویری از نانوسیم های سیلیکونی

بعد از آن، محققان ظرف سه ماه قدرت الکترود را تا 200 هزار بار امتحان کردند، اما در کمال شگفتی دریافتند که با وجود همه این آزمایشات، هیچ خللی در ظرفیت یا قدرت اولیه آن وارد نشد و در نانوسیم ها گسیختگی به وجود نیامد.

پنر همچنین از تلاش محققان برای افزایش چرخه عمر مفید این الکترودها خبر داد و گفت، ما تلاش کردیم با جایگزین کردن الکترولیت ژلاتینی به جای الکترولیت مایع، نسخه جامدی از آنها آماده کنیم.

به گزارش «دیسکاوری نیوز»، دیگر دانشمندان در مطالعات و تحقیقات گذشته خود به نانوسیم هایی دست یافتند که چرخه زندگی آنها تنها 7000 هزار بار شارژ بود. یعنی طراحی این گونه باتری‌ها به گونه ای بود که امکان تعدادی مشخص و معین از شارژ مجدد را فراهم می کرد.

محققان به این نتیجه رسیدند که این ژل ممکن است اکسید فلز باتری را نرم‌تر کرده و به آن انعطاف پذیری ببخشد، از شکنندگی آن جلوگیری کند و ماندگاری آن را بیش از حد انتظار، افزایش دهد.

میا لی تای از محققان اصلی این پژوهش و از دانشجویان دکترا در دانشگاه کالیفرنیا در بیانیه‌ای اعلام کرده است، الکترولیت روکش دار شکل خود را بسیار بهتر حفظ می کند و سبب می شود نسبت به دیگر گزینه ها مطمئن تر باشد.

وی افزود، این تحقیق ثابت می کند الکترود باتری‌های مبتنی بر نانوسیم می تواند طول عمر بیشتری داشته باشد و نشان می‌دهد که می توان به ساخت این نوع باتری ها تحقق بخشید.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku