پژوهشگران می گویند، تنهایی و انزوای فرد از جامعه، خطر بروز حمله قلبی و ابتلای فرد به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
به گزارش نشریه ایندیپندت، بررسی تازه پژوهشگران دانشگاه های یورک، لیورپول و نیوکاسل انگلیس نشان می دهد، تأثیری که تنهایی بر قلب افراد می گذارد مشابه همان تأثیری است که اضطراب و نگرانی بر قلب آنها می گذارد.
این نتیجه پس از انجام 23 آزمایش مرتبط بر روی بیش از 181 هزار فرد بالغ حاصل شد.
پژوهشگران پس از تحلیل اطلاعات مربوط به افراد مورد آزمایش دریافتند، تنهایی و انزوا از اجتماع، خطر بروز حمله قلبی و ابتلا به بیماری های قلبی را به ترتیب به میزان 32 و 29 درصد افزایش می دهد.
این تیم تحقیقاتی در مقاله ای در نشریه Heart نوشت: «به این نتیجه رسیدیم میان رابطه ضعیف اجتماعی و بیماریهای قلبی عروقی ارتباط وجود دارد که از نظر میزان با سایر عوامل شناخته شده خطرزا همچون اضطراب و نگرانی های شغلی قابل مقایسه است.»
این مقاله ضمن تأکید بر توصیه پزشکان به تغییر سبک زندگی افزود: «مبارزه با تنهایی و انزوا از راهکارهای ارزشمند برای جلوگیری از حمله قلبی و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. متخصصان نقش مهمی در شناخت اهمیت روابط اجتماعی بیمارشان دارند.»
آیا استفاده از فناوری ما را از تنهایی نجات می دهد؟
پژوهشگران در همین راستا خواستار انجام تحقیق در خصوص استفاده از فناوری به عنوان راهی برای تعامل میان افراد هستند.
متخصصان بر این باورند، در حالی که فناوری می تواند تعامل اجتماعی فرد را افزایش دهد، ممکن است مشکلات فرد را نیز تشدید کند.
دانشمندان بر این باورند، فناوری با وجود افزایش تعامل میان افراد هیچگاه نمی تواند جای ارتباط رو در رو را بگیرد.
به این ترتیب پژوهشگران در مقاله ای نوشتند: «با افزایش سریع تغییرات در روش تعامل اجتماعی افراد با یکدیگر، باید تحقیقاتی صورت گیرد. سوالی که در این تحقیقات باید مطرح شود این است: آیا تعامل اجتماعی از طریق فناوری جای ارتباط رو در رو میان افراد را می گیرد؟»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.