حقیقت تلخ است: غارنشینان دندانهای سالمتری داشتند!

بنابر نتایج تیم تحقیق دانشگاه بارسلونا، اجداد غارنشین ما دندانهای سالم تری نسبت به انسان امروزی داشتند.

غارنشینان (نئاندرتال‌ها) در مقایسه با انسان امروزی قبل از پیدایش تمدن و حتی قبل از آن که دندانپزشکان ماقبل تاریخ راهکارهای خود را برای مقابله با پوسیدگی دندان ارائه بدهند زندگی می کردند اما واقعیت این است که آنها در مقایسه با انسان امروزی دندانهای سالمتری داشتند.

اولین گونه از غارنشینان  حدود 250 و یا 300 هزار سال پیش  بر روی کره زمین زندگی می کردند.

آن طور که گفته می شود غارنشینان گوشتخوار بودند و باید گفت در مقایسه با انسان امروزی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان قرار داشتند  اما نتایج تحقیقات چیز دیگری می گوید.

بشقاب سبزیجات در منوی یک غارنشین!

بنا بر نتایج تیم تحقیق دانشگاهی در اسپانیا، غارنشینان علاوه بر حفظ رژیم گوشت خواری شان،  گزینه‌های متنوع تری در منوی خود داشتند و گفته می‌شود آن‌ها بشقاب سبزیجات را پیش از من و شمای امروزی تجربه کرده‌اند.

دانشمندان پس از مطالعه بر روی بازمانده غذا در لای دندان‌های غارنشینان این حقیقت را دریافته‌اند.

یک غارنشین هرگز نخ دندان را فراموش نمی کرد!

نکته قابل تامل دیگر این است که غارنشینان نخستین افرادی بودند که از خلال دندان  یا به قول ما امروزی‌ها از نخ دندان استفاده می کردند.

دانشمندان همچنین از روی برخی خراش‌ها بر روی دندان‌های غارنشینان به  این نتیجه رسیده اند که آن‌ها همواره از برای پاک کردن مواد غذایی از میان  دندانهای‌شان از خلال دندان استفاده می کردند.

خراشیدگی بر روی یک  دندان غارنشین نشان  می دهد که آنها از خلال دندان اسفتاده می کردند
خراشیدگی بر روی یک  دندان غارنشین نشان  می دهد آنها از خلال دندان استفاده می کردند

اگر دندانهایتان را مسواک نزنید، جرم‌ بر روی دیواره دندان‌ها و لثه شما جمع می شود و به تدریج زمینه پوسیدگی دندان‌ها را فراهم می کند و این واقعیتی بود که غارنشینان به خوبی  به آن پی برده بودند. 

شعار غارنشینان: پزشک خود باشیم

اما نتایج تحقیقات نشان می دهد که غارنشین‌ها پیش از ما به این شعار «چگونه پزشک خود باشیم » بها می دادند و به خوبی دندانهایشان را به شیوه خود مسواک می زدند.

پروفسور کارن هادری، از محققان دانشگاه بارسلونا اسپانیا می گوید: «آن‌ها (غارنشینان) می دانستند که جرم یک چیز زائد  بر روی دندان‌هایشان است.»

غارنشینان دندانهای سالم تری در مقایسه باامروزی داشتند
غارنشینان دندانهای سالم تری در مقایسه با انسانهای امروزی داشتند.

هاردی و همکارانش در ده سال اخیر با مطالعه بر روی دندان‌های غارنشینان به نتایج شگفتی آوری پی برده‌اند. بنابر نتایج این تحقیق، این اقوام نزدیک ما از گیاهان خوراکی، آجیل و حبوبات نیز غافل نبوده‌اند.

گل بابونه و بومادران به مثابه مفنامیک اسید

بنابر مطالعاتی که در سال 2012 انجام شد، نشان داد که این غارنشینان از دو گیاهی که ظاهرا ارزش تغذیه‌ای نداشته استفاده  می‌کردند: گل بابونه و بو مادران

یکی از خواص دارویی بومادران  کنترل فشار خون، کاهش بوی عرق است اما یکی از خواص درمانی این گیاه تسکین درد است. و گل بابونه نیز گفته می شود برای کاهش درد و ناراحتی ها معده استفاده می شده است.

غارنشینان از بومادران و گل بابونه برای تسکین دندان درد استفاده می کردند
غارنشینان از بومادران و گل بابونه برای تسکین دندان درد استفاده می کردند.

پرفسور هاردی می گوید: «هیچ دلیلی وجود نداشته که غارنشینان از این گیاهان  برای تغذیه استفاده کنند. مگر این که آن‌ها صرفا از این گیاهان برای درمان خود استفاده کنند.»

در واقع غارنشینان قبل از ما انسان امروزی به خواص دارویی این گیاهان پی برده بودند .

 خمیر دندان آنتی باکتریال

 امروزه، یکی از خمیردندان‌های توصیه  شده در تلویزیون و یا در مطب های دندانپزشکی خمیر دندان‌های آنتی باکتریال است؛ جای تعجب نیست که بگوییم غارنشینان نخستین افرادی بودند که  از خمیردندان‌های آنتی باکتریال استفاده می کردند.

دانشمندان در سال 2016 با تحقیق  بر روی یک دندان 50 هزار ساله  به نتایج شگفتی  آوری رسیدند . دانشمندان در این تحقیق نشانه هایی دال بر استفاده از چوب درخت کاج را بر روی دندان یافتند .

یکی از اعضای تیم تحقیق می گوید: «بخش‌های از این درخت قابل خوردن است اما این تکه یافت شده خوراکی نبوده و سوالی که پیش می آید این است که چرا غارنشینین این چوب را که ارزش غذایی برایشان نداشته می خوردند؟

 این تحقیق نشان می دهد که دوستان غارنشین ما از رزین کاج به عنوان یک خمیردندان آنتی باکتریال استفاده می کرده‌اند.

حقیقت تلخ است!

نتایج این تحقیقات همچنین نشان داد که انسانهای امروزی به مراتب دندان‌های بدتری دارند و غارنشینان مدت طولانی تری می‌توانستند از دندانهایش مراقبت کنند.

غارنشینان به بهداشت دهان و دندان خود بها می دادند
غارنشینان به بهداشت دهان و دندان خود بها می دادند.

نتایج این تحقیق همچنین حاکی از آن است که این غارنشینان بدون دسترسی به  دندانپزشک، دندان‌های خراب کمتری داشتند و تعداد دندانهای از بین رفته شان از انسانهای امروزی بسیار کمتر بود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku