فیدل کاسترو، رهبر 89 ساله انقلاب کوبا در «احتمالا آخرین سخنرانی خود» بار دیگر بر ارزشها و آرمانهای انقلاب کوبا تاکید کرد.
فیدل کاسترو، روز سه شنبه در جمع اعضای حزب کمونیست، کوباییها را به «کار با شور و اشتیاق و همراه با کرامت» دعوت کرد و گفت: «ما به مبارزه بدون توقف برای رسیدن به اهداف و آرمانهایمان نیاز داریم.»
رهبر سالخورده انقلاب کوبا با اشاره به اینکه به زودی 90 ساله میشود و به پایان عمرش نزدیک شده است، گفت: «این ممکن است آخرین باری باشد که در این اتاق (محل جلسه حزب کمونیست) سخن میگویم. باید به برادرانمان در امریکای لاتین و جهان بگوییم که مردم کوبا پیروز خواهند شد.»
فیدل کاسترو همچنین بار دیگر بر آرمانهای انقلابی کوباییها برای ساختن آیندهای بهتر برای کشورشان تاکید کرد.
رهبر انقلاب کوبا 20 فروردین 1395 بعد از حدود یک سال غیبت در انظار عمومی ظاهر شد و از سفر اخیر باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا به هاوانا انتقاد کرد.
این اظهارات کاسترو حدود 3 هفته پس از بازدید تاریخی رئیس جمهور امریکا از کوبا پس از 88 سال بیان شد.
اگر چه اوباما در دیدار با رائول کاسترو، همتای کوبایی خود در هاوانا از علاقه واشنگتن برای تقویت روابط دو کشور سخن گفت اما رئیس جمهور کوبا تاکید کرد که از سرگیری روابط دو کشور به معنی آن نیست که کوبا از ارزشهای انقلاب خود عقب نشینی خواهد کرد.
رائول کاسترو همچنین تأکید کرد روابط دو کشور تا زمانی که امریکا تحریمهای اقتصادی علیه هاوانا را به طور کامل لغو نکرده و خلیج گوانتانامو، محل زندان مخفوف و بدنام گوانتانامو را به کوبا بازنگرداند، به حالت عادی باز نخواهد گشت.
رئیس جمهور امریکا همچنین در سفر هاوانا، کوبا را به نقض حقوق بشر متهم کرد و در اقدامی مداخله جویانه خواستار اصلاحات در این کشور شد.
پیشتر نیز رهبر انقلاب کوبا در مقاله شدید اللحنی علیه رئیس جمهور امریکا که بازتاب گستردهای در مطبوعات داشت نوشت: «ما نیازی به امپراتوری (امریکا) نداریم که به ما پیشکش دهد.»
وی همچنین رنج و مشقت کوباییها را در بیش از نیم قرن تحریمهای امریکا یادآور شد و تاکید کرد که کوبا، انقلابی خواهد ماند.
فیدل کاسترو در سال 2008 در پی یک دوره بیماری جدی و به دلیل کهولت سن، قدرت را به رائول، برادر جوانتر خود تحویل داد و در سالهای اخیر نیز کمتر در انظار عمومی ظاهر شده است.
فیدل که اغلب در خانهاش با مقامات خارجی دیدار میکند حاضر به دیدار با اوباما نشد و به نظر میرسد از گرم شدن روابط با امریکا خرسند نیست.
رائول کاسترو گفته است که در سال 2018 بازنشسته میشود با این حال امریکا امیدوار است نسل آینده سیاستمداران این کشور از موضع انقلابی عدول کرده و رویکرد دوستانهتری در قبال واشنگتن اتخاذ کنند.
واشنگتن از سال 1961 روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع و در فوریه 1962 به طور کامل این کشور را تحریم کرد. دو کشور برای بیش از 88 سال هیچگونه رابطه دیپلماتیک نداشتند.
طبق اسناد و گزارشهای مستدل دولت امریکا در این دوران بارها تلاش کرده بود دولت انقلابی کوبا را به انحاء مختلف سرنگون کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.