معلمی در افغانستان برای کودکانی که در مناطق دورافتادۀ این کشور زندگی میکنند با دوچرخه کتاب میبرد وبه آنان فرصتی برای یادگیری میدهد.
در تعطیلات آخرهفته، حدود ساعت 8 صبح، صابر حسینی معلمی از شهر بامیان، مرکز ولایت بامیان در افغانستان کتابهایی را از کتابخانه شخصی خود انتخاب کرده، روی دوچرخۀ خود میگذارد و به سمت روستاهای دورافتادهای در اطراف شهر میبرد که فاقد مدرسه و امکانات آموزشی هستند.
حسینی پس از حدود یک ساعت رکابزنی در جادههای خاکی، به روستای محرومی میرسد و کتابها که کالاهای کمیابی محسوب میشوند را به کودکان آن منطقه میدهد.
او کتابها را بین بچهها تقسیم و نام هر کتاب را یادداشت میکند تا بعدها بتواند کتابهای دیگری را که تکراری نباشند به آنها بدهد.
برای کودکانی که دسترسی محدودی به آموزش دارند و مجبور هستند از سنین پایین برای کمک به خانواده کار کنند، ورود حسینی به محل زندگی آنها رویداد مهم و ویژهای است.
مَهماز، دختر جوانی که از کتابخانۀ سیار حسینی یک کتاب داستان قرض گرفته است، گفت: «همۀ این کتابها واقعا جالب هستند. من معمولا از این کتابخانه استفاده میکنم.»
حسینی که به دنبال اصلاح این شرایط است، گفت: «بسیاری از این بچهها الان باید کلاس سوم یا چهارم باشند اما هنوز خواندن و نوشتن بلد نیستند. اوضاع نباید اینطور باشد.»
خرید کتاب برای این معلم بسیار سخت است چرا که در بامیان هیچ کتابفروشی وجود ندارد.
حسینی گفت: «من با کمک دوستانم در کابل، از حدود 200 جلد کتاب شروع کردم. این کتابها را خریداری کردم و از آنها خواستم تا برایم بفرستند. این کار حدودا 200 دلار هزینه داشت.»
او کار با «کتابخانۀ سیار» خود را از 7 ماه پیش آغاز کرد.
حسینی گفت: «وقتی کتابها را به دست بچهها میدهم، خوشحالی و هیجان را در چهره آنان میبینم. این شادی به دلیل این است که میتوانند یاد بگیرند. من هم از خوشحالی آنها شاد میشوم.»
کتابخانۀ سیار حسینی در بامیان و همچنین سراسر افغانستان معروف شده است. بسیاری از مردم اهدا کتاب به این کتابخانه را آغاز کردهاند. داراییِ کتابخانۀ وی در عرض چندماه از 200 جلد به حدود 3هزار و 500 جلد کتاب رسیده است.
حسینی این کتابها را به ساختمانی خالی از سکنه در نزدیکی خانۀ خود منتقل و اولین کتابخانۀ بامیان را افتتاح کرده است.
وی افزود: «این کتابخانه چند ساعت در روز باز است. مردم میتوانند به اینجا بیایند و کتاب بخوانند. گاهی اوقات من مسئول کتابخانه هستم و بعضی مواقع فرد دیگری مسئولیت آن را بر عهده دارد.»
حسینی در تمام روزهای آخر هفته با دوچرخهای که پر از کتاب است به مناطق محروم و دورافتاده میرود. او میگوید امیدوار است که روزی در مناطق کوهستانی نیز مدرسهای دایر شود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.