صندوق بینالمللی پول ضمن پیشبینی نرخ رشد 4 درصدی برای اقتصاد ایران در سال جاری میلادی از چشمانداز تیره عربستان خبر داده است.
صندوق یاد شده در تازهترین پیشبینی جهانی خود اعلام کرد که اقتصاد ایران که سال گذشته راکد مانده بود انتظار میرود در سال جاری تا چهار درصد و در سال آینده تا 3.7 درصد رشد داشته باشد.
این نهاد پولی که نرخ رشد مجموع کشورهای صادرکننده نفت را در ماه اکتبر برای سال جاری میلادی 3.8 درصد اعلام کرده بود اکنون این رقم را به 2.9 درصد کاهش داده است.
بنا بر این گزارش، اقتصاد عربستان در 2016 فقط با 1.2 درصد رشد پایینترین نرخ را تجربه کرده و در سال آینده نرخ رشد 1.9 درصدی را خواهد داشت.
در پی اعلام کسری بودجه بیسابقه 98 میلیارد دلاری عربستان در سال گذشته، این کشور به منظور کاهش هزینهها و تقویت درآمدهای غیر نفتی تدابیر ریاضتی جدیدی را اتخاذ کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ریاض پیشتر در راستای بهینه سازی مصرف یارانههای هنگفت فرآوردههای سوختی، برق، آب و سایر خدمات عمومی را تعدیل کرده است.
به گزارش صندوق بینالمللی پول، افت شدید قیمت نفت چشمانداز اقتصاد کلان عربستان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
در همین حال، شرکت خدمات مالی فیچ رِیتینگز ضمن تعدیل رتبه اعتباری دراز مدت عربستان اعلام کرد که سقوط قیمت نفت «تبعات منفی عمدهای» را بر بزرگترین صادرکننده نفت خام دنیا تحمیل کرده است.
در گزارش صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی خاورمیانه، شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان مجموعا برای سال جاری میلادی 3.1 درصد و برای سال آینده 3.5 درصد پیشبینی شده است.
بنا بر این گزارش، چشمانداز اقتصادی منطقه که در سال گذشته 2.5 درصد رشد داشت در پی افت بیشتر بهای نفت و تشدید تنشها و تهدیدهای امنیتی تضعیف شده است.
کشورهای واردکننده نفت نظیر مصر، پاکستان و تونس مجموعا رشدی 3.5 درصدی را در سال جاری خواهند داشت که این میزان از رقم 4.1 درصدی که در ماه اکتبر پیشبینی شده بود پایین تر است.