یک تحلیلگر مسائل سیاسی میگوید زمانی که امریکا رقیبانش را با گفتن جملۀ «تمام گزینهها روی میز است» تهدید میکند، به معنای «ابر اتمی قارچی» و همان گزینۀ حملۀ هستهای است.
ژواکین فلورس، مدیر مرکز مطالعات تطبیقی در بلگراد ِ صربستان، این اظهارات را روز دوشنبه در ارتباط با سخنان اخیر جان کری، وزیر خارجۀ امریکا در هیروشیما بیان کرد.
کری پیشتر گفته بود هر تلاشی که لازم است برای توقف مخاصمات در سوریه باید انجام شود.
فلورس گفت: «گستاخی جان کری، وزیر خارجۀ امریکا دور از انتظار نبود: محکوم کردن تروریسم داعش و همزمان محکوم کردن ارتش عربی سوریه، یعنی نیروی اصلی که در این کشور در حال جنگ با داعش است.»
وی افزود: «او این اظهارات را بسیار ریاکارنه و یا بهتر است بگوییم در حالی که نمک به زخم میپاشید، در حالی بیان کرد که از شهر هیروشیما در ژاپن بازدید میکرد. مردم هیروشیما شهروندان بیگناهی بودند که تروریسم امریکا در جریان جنگ جهانی دوم آنان را مورد ظلم قرار داد. در جریان این جنگ، امریکا اقدام به بمباران اتمی هیروشیما کرد و 140 هزار نفر را در یک چشم بر هم زدن به قتل رساند. این همان تروریسم است.»
تعریف تروریسم
این تحلیلگر گفت: «معنای تروریسم حمله خشونت آمیز به مردم برای تحمیل یک نتیجۀ سیاسی است. در این مساله (حمله به هیروشیما) به طور خاص، هدف، فشار به اتحاد جماهیر شوروی جهت تقسیم حوزههای نفوذ پس از جنگ جهانی دوم بود. ژاپن نیز با هر قصد و نیتی، تسلیم شده بود.»
وی افزود: «کری در شهر هیروشیمای ژاپن خطاب به رسانهها گفت برای توقف درگیریها در سوریه باید هرگونه تلاشی که لازم است انجام شود. اما آیا این سخنان عجیب نیستند؟ آیا چیزی ناگفته نمانده است؟ چرا کری میگوید هر تلاشی که لازم است باید برای توقف درگیریها صورت گیرد؟ او این سخنان را خطاب به چه کسی میگوید؟»
فلورس در ادامه گفت: «واضح است از نظر کری، باید به دیگر کشورهای گروه هفت – که پیش از این و با حضور روسیه، گروه هشت نامیده میشد – یادآوری کرد که چرا روسیه کنار گذاشته شده است.»
فلورس گفت: «نتیجه ای که میگیریم این است که روسیه از تلاش برای توقف درگیریها در سوریه سر باز زده است.»
وی افزود: «اما چه کسی از این درگیریها سود میبرد و چه کسی سود نمی برد؟ چه کسی این جنگ را به وجود آورد و چه کسی از آن دفاع میکند؟ ما پاسخ این سوالات را میدانیم.»
امریکا از ژاپن عذرخواهی نمیکند
فلورس گفت: «مساله جالب دیگری نیز وجود دارد. بسیاری از افراد در سراسر جهان از جمله فعالان اجتماعی و حتی قانونگذاران ژاپنی امیدوار بودند که ممکن است کری از فرصتِ پیش آمده در این سفر استفاده کند و از جنایاتی که علیه هیروشیما انجام دادهاند عذر خواهی کنند. اما سپس دریافتند که امریکا تصمیمی برای عذرخواهی ندارد.»
وی افزود: «دیدگاه من اما کمی متفاوت است. من فکر میکنم این اقدام امریکا بسیار مناسب بود و نشانگر صداقت این کشور است. امریکا از آنچه انجام داده است متاسف نیست. و این وجهۀ صادقانۀ امریکا است. تصور کنید امریکا عذرخواهی کرده بود، این چه معنایی داشت؟ این کار نه به این معنا بود که آنها واقعا متاسف هستند و نه به این معنا بود که دوباره این کار را تکرار نمیکنند. بنابراین بهتر است این توهمات خوشبینانه را کنار بگذاریم.»
این تحلیلگر در پایان گفت: «درواقع هرروز در هرکجای جهان، امریکا هر کسی را که به عنوان رقیب خود میبیند تهدید میکند و میگوید "همه گزینهها روی میز است." ما میدانیم که این جمله چه معنایی دارد. این همان ابر قارچی (حملۀ اتمی) است. این امریکا است. فراموش نکنیم.»