بر اساس گزارشی جدید، انتظار میرود تا سال 2020، شش کشور عرب نفتخیز حوزه خلیج فارس برای تامین کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت، مبلغی بین 285 تا 390 میلیارد دلار قرض کنند.
«مرکز مالی کویت» در گزارشی پیش بینی کرد همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس (بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی) در سال 2015 و 2016 با کسری بودجه 318 میلیارد دلاری مواجه شوند.
اقتصاد این 6 کشور که 80 درصد از بودجهشان به فروش نفت وابسته است، با کاهش قیمت نفت از اواسط سال 2014 با مشکلات فراوان روبهرو شده است.
این مرکز در ادامه گزارش خود تصریح کرد این کشورها بخشی از کسری خود را از طریق استقراض و باقی آن را با استفاده از ذخایر مالی خود تامین خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، عربستان سعودی که یکی از اعضای مهم سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به شمار میرود، سال گذشته میلادی 26 میلیارد دلار از بانکهای محلی استقراض کرد و 100 میلیارد دلار نیز از ذخایر مالی خود که تا پایان سال 2014 به 732 میلیارد دلار میرسید، استفاده نمود.
به جز عمان و بحرین، دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ذخایر مالی زیادی دارند و بدهی عمومی اندک به آنها اجازه میدهد حجم بدهی داخلی و بین المللی خود را به طور چشمگیری افزایش دهند.
کشورهای عرب صادرکننده نفت پارسال در مجموع 160 میلیارد دلار کسری بودجه داشتند، این در حالی است که در سال 2012، این کشورها با مازاد بودجۀ 220 میلیارد دلاری مواجه شدند.
مرکز مالی کویت ماه فوریه در گزارشی اعلام کرد انتظار میرود بدهی عمومی این کشورها از 30 درصد از تولید ناخالص داخلی در پایان سال 2015 به 59 درصد در پنج سال آینده افزایش یابد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.