صنعت پهپادهای تجاری با نمونههای کمهزینهای که به راحتی برای عموم قابل دسترس است، در حال شکوفایی است. اگرچه این هواپیماهای بدون سرنشین در زمینههایی همچون روزنامهنگاری، فیلمسازی و عکاسی کاربرد قانونی دارند، اما بسیاری درباره سوء استفاده از آنها نگران هستند و به همین دلیل توجه به فناوری پدافند پهپادی زیاد شده است.
وقوع حوادثی که پهپادها در سراسر جهان رقم زدهاند، بسیاری را بر آن داشته است که سوء استفاده از آنها را متوقف کنند.
در آوریل سال 2015 یک فروند پهپادِ حامل مواد رادیواکتیو و یک بمبدودزا روی سقف دفتر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن فرود آمد. در ژانویه همان سال، یک فروند پهپاد در محوطه کاخ سفید سقوط کرد. همچنین گزارشهایی مبنی بر پرواز چند فروند پهپاد بر فراز ایستگاههای هستهای فرانسه منتشر شده است. اینها تنها نمونههایی از سوء استفادههای پهپادی در جهان هستند.
بسیاری از پهپادها برای قاچاق مواد مخدر، تسلیحات گرم، مواد منفجره و...استفاده میشوند.
افزون بر این، بسیاری از کشورهای غربی به بهانه شکارِ به اصطلاح تروریستها، از این ابزار برای کشتار مردم بیگناه استفاده میکنند.
شرکت «دلفت داینَمیکسِ» هلند دستگاهی موسوم به «پهپادگیر» ساخته است که میتواند دیگر پهپادها را در حال پرواز شکار کند. این پهپاد به یک سامانه ردیابی اتوماتیک مجهز است که میتواند پهپادهای کوچکتر را با استفاده از یک تور بگیرد.
شرکت مهندسی «اوپن وُرکسِ» انگلیس بازوکای ضد پهپادی موسوم به «اسکای وال» را ساخته است که به سوی پهپادها تور شلیک میکند.
پلیس ژاپن نیز پهپادهای رهگیرِ مجهز به تور را به نیروهای امنیتی خود اضافه کرده است. اداره پلیس توکیو از واحدهای پلیسِ دورهدیدۀ مجهز به پهپادی با تور 2 تا سه متری برای شکار پهپادهای مشکوک استفاده میکند.
شرکت تحقیقاتی «باتلِ» امریکا نیز نوعی سلاح پیشرفته به نام «مدافع پهپادی» طراحی کرده است که با پارازیت انداختن روی سیگنالهای ارتباطی پهپادها، آنها را ناچار به فرود میکند.
پلیس هلند نیز در اقدامی جالب عقابها و شاهینها را برای رهگیری پهپادها تعلیم داده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.