معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران بر ارسال هرچه سریعتر کمکهای بشردوستانه به مناطق مختلف سوریه، به ویژه شهرهای کفریا و فوعه در استان ادلب تاکید کرده است.
حسین امیرعبداللهیان و استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در سوریه جمعه (28 اسفند) در تماسی تلفنی درباره آخرین تحولات رخ داده در این کشور بحران زده صحبت کردند.
امیرعبداللهیان همچنین از تلاش دی میستورا برای حل بحران سوریه از طریق سیاسی تقدیر و بر لزوم برگزاری مذاکرات سوری-سوری تاکید کرد.
معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه افزون بر آن از حضور برخی چهرههای شناخته شده تروریستی در مذاکرات ژنو و تلاش آنها برای حضور در میز مذاکره انتقاد کرد.
سفیر سازمان ملل نیز به نوبه خود از مبارزه ایران با تروریسم در سوریه و حمایت آن از یافتن یک راه حل سیاسی برای بحران این کشور قدردانی کرد.
دی میستورا همچنین تاکید کرد سازمان ملل برای رساندن کمکهای انسانی به دست مردم سوریه تلاش بیشتری خواهد کرد.
جعفری: مذاکرات مفید بود
این در حالی است که بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل نیز جمعه آخرین دور از مذاکرات هیات دولت سوریه با دی میستورا را «مفید» توصیف کرد و افزود، گفتوگوها بیشتر بر موضع دولت در مورد «عناصر اساسی یک راه حل سیاسی» در مورد بحران سوریه متمرکز بوده است.
جعفری گفت: «تصویب اصولِ دولت سرآغاز یک مذاکره جدی تحت رهبری سوریه، بدون مداخله خارجی و بدون پیششرط خواهد بود.»
دور جدید مذاکرات کمک به حل بحران سوریه از روز دوشنبه (24 اسفند) با حضور نماینده ویژۀ سازمان ملل در امور سوریه در ژنوِ سوئیس آغاز شده است.
قرار است این گفتوگوها تا 24 مارس (4 فروردین 1395) در ژنو ادامه یابد.
با وجود اصرار برخی کشورها بر حضور کردها در مذاکرات، گروههای اصلی کُردِ سوریه تحت فشار ترکیه از شرکت در مذاکرات صلح محروم شدهاند. ترکیه حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (پی وای دی) و شاخۀ نظامی آن را که به گروه یگانهای مدافع خلق کُرد (وای پی جی) موسوم است، تروریستی میداند.
سوریه از حدود پنج سال پیش عرصۀ درگیریهای مرگبار است. به گزارش مرکز تحقیقات سیاسی سوریه، درگیریها در این کشور تا کنون حدود 470 هزار کشته و 1 میلیون و 900 هزار زخمی به جا گذاشته است. با این وجود، برخی نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل تعداد کشتههای جنگ سوریه را بیش از 260 هزار نفر اعلام کردهاند.