یک دانشمند برزیلی می گوید، تولید واکسن زیکا که سبب ایجاد نقص مادرزادی در نوزادان می شود، ممکن است دست کم 3 سال به طول بیانجامد.
«خورخه خلیل»، رئیس موسسه «بوتانان» شهر سائوپائولو برزیل که برای شرکت در نشست کارشناسان بهداشت جهانی در خصوص تحقیق درباره زیکا در شهر ژنو سوئیس به سر می برد، روز چهارشنبه (29 اسفند) در مصاحبه با خبرنگاران گفت، تولید واکسن زیکا ممکن است دست کم 3 سال به طول بیانجامد.
خلیل که کشورش با گسترش فزاینده ویروس زیکا دست و پنجه نرم می کند خاطر نشان کرد، ارزیابی 3 سالۀ وی برای کشف واکسن زیکا بسیار خوشبینانه است.
برابر گزارش های ماه های اخیر، آلودگی به ویروس زیکا افزون بر بروز نشانه های خفیفی همچون نشانه های آنفولانزا و سرماخوردگی، به ناهنجاری های عصبی و مهم تر از همه به بروز عارضه میکروسِفالی (عارضه کوچکی جمجمه) در نوزادان منجر می شود.
به گفته مقامات سازمان بهداشت جهانی، کارشناسان این سازمان روز چهارشنبه توافق کردند بیشترین تمرکز خود را برای تولید واکسن زیکا خصوصا برای زنانی که در سن بارداری قرار دارند، بگذارند.
آنها همچنین در نشست روز چهارشنبه بر سر رسیدن به راه های دقیق تشیخص این بیماری به توافق رسیدند.
یکی از مقامات ارشد سازمان بهداشت جهانی نیز از تلاش برای توسعه طرح فوری تولید واکسن خبر داد.
مری پاول کینی، معاون مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در امور نظام های بهداشتی و نوآوری گفت طرح تولید نهایی واکسن زیکا در ماه مه امسال (حدود اردیبهشت 1394) آماده می شود.
وی افزود هر چند ممکن است تولید واکسنی کارآمد و موثر بسیار به طول بیانجامد.
کینی گفت: «توسعه واکسن هنوز در مرحله اولیه خود به سر می برد و پیشرفته ترین موارد مبتلا به این ویروس هنوز فاصله بسیار زیادی با استفاده از این واکسن دارند.»
وی همچنین گفت: «بنابراین، احتمالاً این واکسن برای جلوگیری از شیوع این بیماری در آمریکای لاتین بسیار دیر می رسد.»
ویروس زیکا که در بیش از 40 کشور عمدتاً در آمریکای لاتین شیوع یافته، باعث ایجاد نگرانی در سراسر دنیا شده است.
از آنجایی که پشه ناقل این ویروس در 130 کشور وجود دارد، ممکن است این بیماری به سرعت شیوع پیدا کند.